Російські окупанти розгорнули «Іскандери» у Бєлгородській області, – Генштаб

1562 0
Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

У Бєлгородській області росіяни розгорнули пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М». Також вони не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів та збільшив інтенсивність застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також: Росіяни намагаються прорвати оборону на двох напрямках

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках ЗС Білорусі посилили розвідку, спостерігається розгортання додаткових засобів радіоелектронної розвідки у прикордонних районах Гомельської області. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по Україні з Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог продовжує вести обстріли населених пунктів та інфраструктурних об’єктів у Сумській та Чернігівський областях. Здійснив обстріли в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Улиця, Бунякіне, Гірки, Грем’яч та Мурав’ї.

На Слобожанському напрямку росіяни ведуть бойові дії, щоб втримати займані рубежі на Харківському напрямку та недопустити вихід наших військ на державний кордон. Угруповання сил противника проводить підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке.

У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М». Крім того, ворог нарощує систему матеріально-технічного забезпечення та ремонтних баз.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Ворог здійснив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Врубівка та Бахмут.

На Лиманському напрямку активних бойових дій противник не вів. Здійснив обстріли об’єктів інфраструктури в районі населених пунктів Лиман, Озерне, Закітне, Діброва та Серебрянка.

На Сєвєродонецькому напрямку, із застосуванням мінометів та ствольної артилерії, ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, зосередив зусилля у напрямку населених пунктів Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Противник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве та Смолянінове. Українські військові відбили наступ, а ворог зазнав втрат та був змушений відійти на старі позиції.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!