Російські військові звільняються зі служби та відмовляються продовжувати контракти, – Генштаб

812 0
Окупанти штурмом намагалися захопити Вуглегірську ГЕС, але безуспішно. ЗСУ змісили втекти військових рф.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

За наявною інформацією, у військових частинах російської армії спостерігається тенденція щодо звільнення значної частини особового складу, хто проходив службу по короткострокових контрактах. Також більшість військовослужбовців відмовляється продовжувати довготермінові контракти, дія яких закінчилася. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

За попередню добу на Волинському та Поліському напрямках ознак створення наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог продовжує здійснювати повітряну розвідку БпЛА в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине та Прудянка.

На Слов’янському напрямку обстріли зафіксовано неподалік Дібровного, Краснопілля, Чепіля, Адамівки, Грушувахи та інших.

На Краматорському напрямку агресор обстріляв із артилерії райони Краматорська, Сіверська, Григорівки, Званівки та Спірного. Веде штурмові дії поблизу Івано-Дар’ївки, бої тривають.

У Генштабі зазначають, що на Бахмутському напрямку росіяни ведуть бойові дії з метою створення умов для проведення наступу на Бахмут та оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Здійснювали обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Роздолівка, Білогорівка, Покровське, Нова Кам’янка, Бахмут, Вершина, Новолуганське, Зайцеве, Торецьк та інших. Завдали також авіаційних ударів по селах Вершина та Білогорівка.

Військові рф вели штурмові дії з метою заволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Проте безуспішно. Українські воїни змусили окупантів втекти. В районі Новолуганського бойові дії тривають. Для викриття вогневих позицій Сил оборони на окремих напрямках ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти здійснювали систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Веселе, Уманське, Курахове, Новомихайлівка, Микільське, Вугледар, Золота Нива, Новопіль, Новомайорське, Полтавка, Червоне, Мала Токмачка, Новоандріївка та інших. Завдали авіаударів неподалік Красногорівки та Солодкого. На окремих ділянках ворог удосконалює інженерне обладнання оборонних позицій.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля росія зосереджує на утриманні займаних позицій. Здійснює ведення розвідки БпЛА. Агресор з танків, ствольної та реактивної артилерії систематично обстрілював цивільну інфраструктуру по лінії зіткнення в районах населених пунктів Апостолове, Миколаївка, Лепетиха, Червона Долина, Мурахівка, Благодатне, Прибузьке та Лимани.

Як зауважують у Генштабі, зберігається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на території України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!