Російські винищувачі «непрофесійно і небезпечно» наблизились до кораблів НАТО на Балтиці

1001 0
Пілоти російських літаків не відреагували на повідомлення сил НАТО.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Два російські винищувачі здійснили в четвер непрофесійний і небезпечний проліт над кораблями Постійної військово-морської групи НАТО, які виконують планові операції в Балтійському морі.

Джерело: повідомлення Об’єднаного військово-морського командування НАТО, «Європейська правда»

Пілоти російських літаків не відреагували на повідомлення сил НАТО. Як повідомляється, російські машини пролетіли на висоті близько 90 метрів над кораблями.

«НАТО визнав взаємодію небезпечною та непрофесійною, оскільки вона проводилася у заздалегідь відомому небезпечному районі, який був активізований для проведення навчань ППО, а також з огляду на висоту та близькість літаків. Взаємодія підвищувала ризик прорахунків, помилок та нещасних випадків», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, сили НАТО діяли відповідально, виконуючи свою місію, у повній відповідності до міжнародних повітряних та морських правил.

Читайте також: У Києві правоохоронці арештували активи російської компанії на 40 млн грн

«НАТО належним чином реагуватиме на будь-яке втручання в законну діяльність Альянсу в цьому районі, що загрожує безпеці наших літаків, кораблів або їхніх екіпажів. НАТО не прагне конфронтації і не становить жодної загрози», – наголосили в командуванні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада приїхав до Києва та зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!