Російську мову виключили з переліку предметів ЗНО на наступний рік

2191 0
У 2017 році на ЗНО з російської мови зареєструвалися тільки 1,4% осіб з усіх тих, хто збиралися складати зовнішнє незалежне оцінювання.

У 2018 році російську мову виключили з переліку предметів, з яких складають зовнішнє незалежне оцінювання. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на затверджений Міністерством освіти та науки оновлений перелік предметів ЗНО.

Згідно зі звітом, опублікованим на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти, у 2017 році на ЗНО з російської мови зареєструвалися тільки 3 381 особа, що складає лише 1,4% від загальної кількості учасників цьогорічного зовнішнього незалежного тестування.

Читайте також: Площа Ринок говорить російською. Чому так сталось і що робити?

Загалом в оновленому переліку затверджено 11 предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови.

Наступного року для випускників шкіл результати ЗНО з трьох предметів – української мови та літератури, математики або історії України та ще одного з предметів із переліку – будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Крім того, на ЗНО з іноземних мов чекає нововведення – частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!