Київ

Російський солдат отримав 10 років ув’язнення за знущання з жителів Бучі

554 0
Воєнний злочинець імітував розстріли і бив цивільних

Суд визнав винним військовослужбовця 64 окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ, який бив і катував цивільних у Бучі,  винним в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це інформує Київська обласна прокуратура.

Бучинські прокурори зібрали достатньо доказів, аби довести у суді, що під час окупації Бучі у березня 2022 року заочно засуджений солдат та інші російські військовослужбовці вдерлися до осель двох місцевих цивільних чоловіків, коли дізналися про їхню проукраїнську позицію.

«Переконавшись у проукраїнській позиції двох чоловіків, засуджений змушував ставати їх на коліна, погрожував зброєю та вбивством. У присутності одного з потерпілих обговорював варіант його вбивства, пропонуючи помістити його до підвалу та підірвати там гранату. Також цілеспрямовано стріляв у його напрямку», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Після цього, засуджений до 10 років в'язниці, російський сержант нещадно побив беззбройного бучанця кулаками та прикладом адвоката, а потім наказав солдатам кинути чоловіка до підвалу. Окупанти були п'яними.

Судили російського окупанта заочно. Судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia, тобто за відсутності підсудного, місце перебування якого невідоме.

Нагадаємо, російського військовослужбовця, який вбив пострілами у спину двох мирних мешканців біля села Мрія на Київщині, визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни. Його заочно засуджено до довічного позбавлення волі.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!