Росію все більше турбуватимуть вибухи на залізниці, – британська розвідка

752 0
З червня у розвідці нарахували щонайменше шість актів саботажу на російській залізниці.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Британська розвідка з червня нарахувала щонайменше шість актів саботажу на російській залізниці і прогнозує, що з часом російське керівництво все більше турбуватиметься з цього приводу.

Джерело: «Європейська правда»

Так, 24 жовтня 2022 року губернатор брянської області росії повідомив, що вибуховий пристрій пошкодив залізницю поблизу села новозибково, приблизно за 15 км від російсько-білоруського кордону.

«Залізниця є основним залізничним сполученням між Росією і півднем Білорусі. Відповідальність за інцидент взяла на себе російська антивоєнна група «Зупини вагон». Це щонайменше шостий випадок саботажу проти російської залізничної інфраструктури, про який заявляє «Зупини вагони» з червня», – йдеться в огляді.

У розвідці зазначається, це частина ширшої тенденції дисидентських нападів на залізниці як в росії, так і в білорусі. Стверджується, що російські військові в першу чергу покладаються на залізничний транспорт для розгортання сил в Україні, але з мережею протяжністю понад 33 000 км, яка в основному проходить через ізольовані райони, цю систему надзвичайно складно захистити від фізичних загроз.

«Російське керівництво буде дедалі більше стурбоване тим, що навіть невелика група громадян виступає проти конфлікту в достатній мірі, щоб вдатися до фізичного саботажу», – йдеться в огляді розвідки Міноборони Великої Британії.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!