росію вигнали з ПАРЄ одноголосно

3423 0
Утрималися від голосування троє.
Зал засідань ПАРЄ

Зал засідань ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила рішення про виключення росії через повномасштабне вторгнення в Україну, передає Ліга. 

Рішення ухвалене одноголосно – за проголосувало 216, проти жодного голоса, утрималися 3.

В ухваленому документі ПАРЄ рекомендує припинити членство рф у Раді Європи через несумісність її дії з принципами організації. Водночас, зважаючи на те, що рф до кінця цього року формально лишається учасником організації – ПАРЄ просить пришвидшити розгляд позовів проти росії в Європейському суді з прав людини.

Водночас у ПАРЄ заявили, що солідарні з російським народом, який «поділяє демократичні цінності та прагне залишатися частиною європейської сім'ї, якій він належить».

Зазначимо, що під час розгляду резолюції надійшло повідомлення про те, що росія, зрозумівши неуникність свого виключення, сама подала до Страсбурга заяву про самостійний вихід.

Нагадаємо, що 4 березня члени Ради держав Балтійського моря (CBSS) одноголосно вирішили відсторонити росію від подальшої участі в діяльності Ради. Також було прийняте рішення по Білорусі, яка має статус спостерігача у CBSS . 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!