Рада Європи зупинила членство Росії у двох органах

1873 0
Відповідне рішення ухвалили через агресію Росії проти України

Комітет міністрів Ради Європи у п’ятницю, 25 лютого, вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. Про це рішення офіційно повідомила пресслужба Ради Європи, пише Європейська правда.

Підкреслюється, що це рішення ухвалене через агресію Росії проти України.

«Відповідно до статуту Ради Європи, Комітет міністрів припинив право РФ на представництво в Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї, з негайним набуттям чинності цим рішенням, внаслідок збройного нападу Російської Федерації на Україну», - йдеться у повідомленні.

Комітет міністрів підкреслює, що це рішення не є рівнозначним виключенню РФ. Росія юридично лишається членом Ради Європи і учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов’язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов’язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

Зазначимо, що Нацбанк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації. Йдеться про «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» та ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!