росію виключили з Виконавчої ради ЮНЕСКО, – Зеленський

753 0
За словами президента, епоха російського впливу закінчилась
Фото: ЮНЕСКО

Фото: ЮНЕСКО

Увечері 15 листопада стало відомо, що росія більше не є членом Виконавчої ради ЮНЕСКО. Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Уперше в історії Росія була виключена з Виконавчої ради ЮНЕСКО. Епоха російського впливу закінчилася, і це правильно: російським терористам не місце на чолі значущих міжнародних організацій. Міжнародна роль Росії лише слабшатиме», – написав глава держави.

Додамо, Виконавча рада ЮНЕСКО складається з представників 51 країни. Вона є керівним органом ЮНЕСКО між сесіями Генеральної конференції. Зокрема, готує роботу конференції та здійснює нагляд за реалізацією конкретних рішень, визначає методи і форми практичної діяльності організації.

Представників Виконавчої ради обирають на Генеральній конференції з урахуванням регіонального та культурного представництва.

Нагадаємо, у жовтні Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відсторонив Олімпійський комітет росії через включення до їхнього складу спортивних організацій з окупованих Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!