Депутати Львівської облради вимагають виїзне засідання у Розвадів, де стався витік газу

1598 0
Депутати ЛОР стверджують, що представники Львівської ОВА не з'явилися на засідання, щоб доповісти по питанню витоку газу у Розвадові.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У середу, 10 травня, у Львівській обласній раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань інженерного, житлово комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу. На ньому розглянули низку питань, зокрема наслідки подій у Розвадові, де 27 квітня з-під землі почали пробиватися гейзери з газу та води, внаслідок чого пошкоджені декілька приватних будинків.

Як наслідок, депутати ЛОР від фракції «Батьківщина» вимагають провести виїзне засідання у Розвадові у зв'язку з тим, що на засіданні 10 травня не було представників Львівської ОВА, які могли б доповісти по цьому питанню. Так, комісія назначила виїзне засідання. Також депутати ЛОР дали доручення, щоб ЛОВА надала всі необхідні документи, які стосуються цього питання. За словами депутатки Львівської обласної ради Світлани Стенчак у коментарі Tvoemisto.tv, Львівська ОВА раніше організовувала зустріч щодо вирішення ситуації у Розвадії, але туди не запросили представників ЛОР. Тому вони ініціюють своє виїзне засідання. Туди будуть запрошені і представники адміністрації.

У коментарі Tvoemisto.tv депутатка Львівської обласної ради Світлана Стечак сказала, що на засіданні не було представників Львівської ОВА, які б могли доповідати по питанню про ліквідацію наслідків витоку газу 26-27 квітня в селі Розвадів. Це питання стосується паливно-енергетичного комплексу, тому на нього запросили представника ЛОВА, а саме директора департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОВА Богдана Кейвана, який, за її словами, не з'явився. 

Читайте також: У селі на Львівщині стався витік газу з-під землі

Вона додала, що у ЛОВА «перекрутили факти» щодо того, що представники, які б могли доповісти по питанню паливно-енергетичного комплексу, все-таки були. На засіданнні, каже вона, були присутні: Степан Куйбіда від департаменту економічної політики, Орест Шуліковський від департаменту дорожнього господарства та Іван Нос від департаменту фінансів, який підключився онлайн. 

«Чомусь адміністрація вважала, що вони наділені повноваженнями доповісти з цього питання, але чому тоді ніхто не зголосився?», – зазначила Світлана Стечак.

Водночас у пресслужбі ЛОВА це заперечують. За їхніми даними, на комісії були присутні представники департаменту фінансів Львівської ОДА, департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА та департаменту економічної політики Львівської ОДА, які і були запрошені на засідання комісії, а інших представників туди не запросили.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv  керівник департаменту економічної політики Степан Куйбіда, його запросили доповісти лише на питання про актуалізацію Стратегії розвитку Львівської області на період 2021-2027 років та розробку проєкту Плану заходів.

«Відповідно я в зазначену годину на комісію прибув, щодо цього питання доповів, і після того я запитав, чи я ще потрібний і чи можу покинути засідання комісії, адже вони вже розглядали інші питання. Мені відповіли позитивно, що питань до мене більше немає, тому я спокійно покинув засідання», – пояснив Степан Куйбіда.

За його словами, на засідання з'явилися усі представники ЛОВА, які були зазначені у порядку денному. Водночас у питанні по Розвадові не було зазначено жодного представника Львівської ОВА.

Читайте також: «Ми як на пороховій бочці». Як живе Розвадів, де стався витік газу

Нагадаємо, що наприкінці квітня у селі Розвадів, що у Стрийському районі Львівщини, виникла надзвичайна ситуація: посеред ночі з-під землі почали пробиватися гейзери з газу та води, висота яких сягала кількох метрів. У трьох господарствах пошкоджені житлові та господарські будівлі, ще в 19 криницях кипіла вода, тож вони стали непридатними для експлуатації. Деякі люди досі без води, газу й електрики. Селяни звинувачують у всьому бурову компанію, яка кілька тижнів тому почала добувати газ на околиці села. Тvoemisto.tv побувало в селі Розвадів, щоби з’ясувати причини та наслідки надзвичайної ситуації, намагаючись дізнатися, хто нестиме відповідальність за скоєне.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!