Розвідка країн-членів НАТО твердить, що в Україну прибувають бойовики зі спецслужб Росії

6330 0
Росія може готувати провокації з цими бойовиками, аби створити привід для початку широкомасштабного вторгнення.
Російські військові, 2014/Getty images

Російські військові, 2014/Getty images

Розвідка країн-членів НАТО твердить, що на території України збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам, повідомляє УП. 

Згідно з неназваними трьома джерелами в оборонних відомствах західних країн стало відомо, що Росія може готувати провокації з цими бойовиками, аби створити привід для початку широкомасштабного вторгнення. 

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

За даними джерел журналістів, вони можуть мати завдання посіяти сум’яття серед населення або готувати вбивства конкретних людей із застосуванням особливого виду зброї. Бойовики з різних російських приватних військових компаній потайки прибувають до України. За даними розвідок НАТО, вони мають контакти з керівництвом розвідувальних відомств Росії, передусім із ФСБ та ГРУ Міноборони Росії.

Також додамо, що до тимчасово окупованого Донецька нещодавно нібито прибув колишній офіцер ГРУ РФ, який також брав участь у бойових діях у складі ПВК «Ваґнер». 

За словами джерел, ці «ваґнерівці» очолюють процеси з транспортування зброї та військової підготовки бойовиків проросійських незаконних угруповань – так званих «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав українців не панікувати в умовах загрози нового вторгнення Росії до України та зазначив, що МВС не допустить жодних сепаратистських провів. За його словами, 300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу на захисті внутрішньої безпеки України.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!