Розвідувальні повітряні кулі: 6 ворожих повітряних цілей збили сьогодні у Києві

1416 0
У Київській міській військовій адміністрації кажуть, що це імовірно вороже розвідобладнання.
Куля з кутовими відбивачами / фото: ЕРА

Куля з кутовими відбивачами / фото: ЕРА

За попередньою інформацією, сьогодні близько 15 години, у Києві зафіксували повітряні кулі, які переміщувалися в просторі під дією вітру. Про це повідомили у КМВА.

«Ці об’єкти могли нести на собі кутові відбивачі та певне розвідобладнання. По усім повітряним цілям працювали засоби ППО. Більшість цих зондів були збиті»– зазначають у КМВА.

У КМВА припускають, що метою запуску куль було виявлення та виснаження ППООстаточне визначення типу та характеристик літальних апаратів та їхнього обладнання буде зроблено після детального вивчення та аналізу решток збитих об’єктів.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що українська Протиповітряна оборона радіолокаційно спостерігає ці повітряні цілі, які рухаються в повітряних потоках з невеликою швидкістю, і оскільки в українському небі постійно чергує винищувальна авіація ситуація контрольована.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!