В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху

24944 1
Рух по колу стане головною дорогою в усіх випадках. Досі не було єдиного правила пріоритетності доріг.
фото: vdalo.info

фото: vdalo.info

Верховна Рада змінила правила проїзду перехресть, де організовано круговий рух, і прописала, що головна дорога – завжди у транспортного засобу, який уже перебуває на колі, передає LB.ua

За ухвалення відповідного проекту закону №4246 за основу проголосували 242 народні депутати, в цілому – 234 депутати.

Зараз в Україні немає єдиного правила пріоритетності доріг під час проїзду таких перехресть. Вони можуть регулюватися світлофорами, знаками пріоритету або просто правилом рівнозначних доріг (перешкода праворуч).

Читайте також: Які дороги ремонтуватимуть на Львівщині упродовж 2017-го року. Перелік

Законопроект вносить у статтю 41 закону "Про дорожній рух" новий абзац: "Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу".

У пояснювальній записці таке рішення обґрунтоване тим, що в Європі на перехрестях з круговим рухом діє єдина схема Roundabout і аварійність там набагато нижча.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
5 Квітня, 2017 10:13
Тарас Так, тільки «схема Roundabout» - це ще і права полоса - лише направо і прямо, а не по всьому кільцю, а ліва - прямо і наліво, а в нас - права з перевагою, тобто, той хто справа від тебе на кільці - має завжди перевагу, хоч буде години кружляти, а ти з лівої не зможеш з’їхати
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!