«Дім путіна». У Львові невідомі залишили написи і залили піною двері храму УПЦ МП

11719 0
Настоятель храму отець Володимир викликав поліцію.

У Львові невідомі вчинили акт вандалізму над храмом святого рівноапостольного князя Володимира УПЦ Московського патріархату, що на проспекті Червоної Калини, 89. Зокрема, 8 травня парафіяни Свято-Володимирського храму не змогли потрапити всередину храму для звершення богослужіння, оскільки вхідні двері були залиті монтажною піною.  

«Всупереч численним закликам української влади зберігати релігійний мир та не порушувати внутрішню єдність народу України, у місті Львів вкотре було вчинено провокацію проти релігійної громади Свято-Володимирського храму Української Православної Церкви», — повідомили в Українській православній церкві.

Читайте також: Дві церкви московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

Також невідомі особи залишили на стінах храму написи провокативного характеру, а саме «русня не люди», «дім путіна» та «чорти ФСБ».

Настоятель храму отець Володимир викликав поліцію.

Нагадаємо, низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!