Сад замість хащів та повернення олімпійської призерки. Головне за добу

1020 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
Фото: ua.depositphotos.com

Фото: ua.depositphotos.com

Повернення олімпійської призерки. У львівському аеропорту зустріли срібну призерку Олімпійських ігор-2020 Олену Старікову. Із квітами та прапорами львів’янку зустрічали родичі, друзі та керівники міста й області. У змаганні зі спринту серед жінок на Олімпійських іграх 2020 року львів'янка Олена Старікова у жорсткому суперництві з 38-ма велосипедистками із 18 країн світу стала другою найкращою спринтеркою планети.

Читайте також: Замість хащів ботанічний сад. Як львів’янин перетворив сквер на квітучий сад

Перемога львівських КарпатПід час матчу між львівським футбольним клубом «Карпати» та АФСК «Київ» перемогу здоюули «зелено-білі». Рахунок склав 2:1. Відтак, ФК «Карпати» здобули третю поспіль перемогу в Другій лізі.

Сад замість хащів. Львів’янин Володимир Вербовський, який є директором підприємства «Лінія» з переробки пластика, вже майже 20 років поспіль за власні кошти не лише доглядає сквер поблизу промзони Рясне корпорації «Електрон», а й встиг перетворити його на справжній ботанічний сад. Зараз тут ростуть тюльпанове та лаврове дерево, гінкго, сакури, кілька видів магнолій та декоративних кленів, а також червоні каштани, секвої та ще чимало дерев, кущів та квітів.

Кримінал за борг. За фактом безпідставної невиплати заробітної плати медикам у Соснівці, які на знак протесту оголосили голодування, Червоноградська окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Відомо, що зараз проводять першочергові слідчі дії, встановлюють всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.
 

Читайте також: Covid-перепустки. Коли і за яких умов в Україні можуть ввести санітарні сертифікати

Covid-перепустки. Через поширення коронавірусу в багатьох країнах ЄС та світу все частіше почали вводити санітарні перепустки, або так звані посвідки здоров’я. Посвідки здоров’я – своєрідна перепустка до ресторану або на шопінг. Українців наразі вакцинують кволо, а про санітарні перепустки взагалі мови не ведуть. Виняток становлять лише школи та університети. Цілком ймовірно, що за погіршення ситуації із захворюваністю на Covid-19 невакцинованих вчителів чи викладчів університетів можуть не допустити до роботи.

Читайте також: «Нарешті вдома». У Львові зустріли срібну призерку Олімпійських Ігор Олену Старікову

Температурні рекорди. Липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Середня температура повітря за липень 2021 р. у світі становила понад 16,7 градусів. Це на 0,93 градуси більше, ніж середня температура за все ХХ століття і на 0,01 градусів більше за попередній рекордний показник липня 2016 року (який повторився у 2019 і 2020 роках). Як зазначили фахівці, липень 2021 року перевершив себе – він став найспекотнішим місяцем із будь-коли зареєстрованих.

Капітальний ремонт дороги. Дорожники розпочали капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141219 Загір’я – Суха Долина – (Київ-Чоп) на ділянці км 2+500 – км 7+216. Відремонтувати мають 4 кілометри дороги від села Кугаїв до села Раковець. Ділянку планують облаштувати з хідниками та велодоріжкою.

Мешканців області поменшало. Упродовж січня-травня цього року кількість населення зменшилася на 9 389 осіб внаслідок переважання кількості померлих над кількістю народжених в 2,2 рази. Основними причинами смерті є хвороби системи кровообігу (56,5% від усієї кількості померлих), та коронавірусна інфекція Covid-19 (11,8%). На третьому місці – новоутворення (10,4%).

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!