Садовий повідомив, чому у Львові відкрили рекрутинговий центр

1768 0
Там можна отримати інформацію про військову службу.
фото: твоє місто/ андрій садовий

фото: твоє місто/ андрій садовий

У Львові у Личаківській адміністрації почав працювати рекрутинговий центр української армії. Це загальний міський центр, який відкрило Міністерство оборони разом з Львівською міською радою. Міський голова Львова Андрій Садовий під час прямого ефіру повідомив, чому вирішили створити такий центр у місті. 

«На сьогоднішній день 30 тисяч львів'ян служать у ЗСУ. Велика частина з них на передовій. Вони служать вже два роки і чекають, коли хтось прийде їм на заміну. Ми вирішили відкрити такий центр, бо багато людей мають страх перед ТЦК, а сюди можна прийти, проконсультуватися, дізнатися, які спеціалісти потрібні», – прокоментував Андрій Садовий.

За словами міського голови, військові підрозділи подали списки, хто потрібен армії, у центр рекрутингу і, наприклад, зараз необхідні механіки, слюсарі, водії, повари, оператори дронів. Це запити від всіх підрозділів: прикордонників, нацгвардії, 80 бригади, 24 бригади, 103 бригади, 125 бригади.

Читайте також: Уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово

«Якщо людина прийшла у центр, це не означає, що вже завтра треба йти служити. Людина приходить, спілкується, отримує інформацію про зарплату, навчання. Наприклад, вчора, 12 лютого, прийшло 10 людей. 13 лютого близько 20», – повідомив міський голова. 

Він додав, що це пілотний проєкт, надалі такі центри з'являться у всіх районах Львова.

Нагадаємо, центр рекрутингу відкрили 12 лютого за адресою вул. Костя Левицького 67. У приміщенні щодня працюватимуть 5 рекрутерів, які консультуватимуть усіх охочих. Центр не має відношення до структур ТЦК, а рекрутери не є військовослужбовцями. Тут не вручають повісток, а лише надають консультації.

Додамо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з Андрієм Садовим. Говорили про те, скільки Львів витратив на допомогу війську в 2023-му, скільки запланував на цей рік і чим тилове місто може допомогти військовим; як збільшити дохідну частину міського бюджету і як змінилася підтримка партнерів міста; чи піде він на наступну каденцію. Читайте інтерв'ю за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!