Садовий повідомив, коли у Львові можуть відновити електро- та водопостачання

4051 0
Міський голова розповідає, як Львів оговтується після ранкової масованої атаки.

Над Львівщиною з шести ракет чотири знищили Сили протиповітряної оборони. Дві – над територією Львова. Дві інші ракети влучили в об’єкт інфраструктури, після чого виникли проблеми з електропостачанням. Про це під час брифінгу Tvoemisto.tv сьогодні, 29 грудня, повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Моментально зникло електропостачання, також ми вимушені були зупинити тепло- та водопостачання, повністю зупинився електротранспорт», – пояснює він. 

Читайте також: Козицький розповів, скільки ракет росія випустила по Львівщині 

Станом на 14:05, за його словами, усі тролейбуси відновили рух, поступово починають курсувати трамваї, запрацювали ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, а завдяки дизель-генерації є вода на перших поверхах будинків, поступово тиск буде підніматися. 

«Центр з водою, а на Сихові трохи складніше. Енергетики обіцяють, що дадуть напругу для наших комунальних  об’єктів в повному обсязі... Поранених немає, місто живе, кожна атака змушує нас думати та передбачати, які ще негідні речі можуть ті нелюди робити проти нас, але ми їх лупили, лупимо і будемо лупити на всіх фронтах», – додає Андрій Садовий. 

Якщо енергетики відновлять електропстачання до об’єктів комунальної інфраструктури, то в другій половині дня має з’явитися повноцінне водопостачання. 

Читайте також: На Львівщині російські ракети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури

Міський голова також нагадує, що потрібно завжди мати заряджені павербанки, запаси продуктів та води.

Нагадаємо, що 29 грудня росіяни знову завдали масованого ракетного удару по Україні. Зранку вибухи пролунали у Львові та області. Через ранкову ракетну атаку росіян 90% міста залишилось без світла. У Львові не курсують трамваї і тролейбуси. Сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною, однак ворожі ракети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури. Також росіяни обстріляли низку областей України. Детальніше про ракетну атаку окупантів  читайте тут.

Ольга Коваль

Відео Марти Байдаки

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!