У Львові все-таки вирішили встановити новорічну ялинку

5960 0
Ялинка світитиме щодня з 17:00 до 22:00.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 16 грудня, у Львові почали встановлювати новорічно-різдвяну ялинку біля Театру опери та балету. Різдвяне дерево подарувало місту швейне підприємство «Світанок».

«Коли ми думали, чи ставити цього року ялинку, то радилися з військовими та психологами перш за все. Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна традиція. І ми встановлюємо її не на зло комусь чи всупереч, а завдяки тому, що маємо таку можливість і хочемо зберегти хоч частину гарних спогадів наших дітей. Їх і так пограбували, вкрали дитинство у всіх можливих значеннях», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, місто не витратило жодних коштів на встановлення ялинки. Ілюмінації використають з минулих років. Світитиме п'ять годин на день з 17:00 до 22:00. Садовий зазначив, що година роботи ілюмінацій за потужністю як одне кип‘ятіння чайника. Однак, якщо не буде електрики в центрі, то ялинка теж не світитиме.

Також цього року встановлять шопку, яка стоятиме на площі Яворського (навпроти Гарнізонного храму). Головний дідух міста замість поставлять на пл. Музейній. Традиційного Різдвяного ярмарку у місті не буде. 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv у соціальній мережі Facebook провело опитування щодо встановлення новорічної ялинки, яке зібрало майже 4 тис. коментарів. Раніше міський голова Львова Андрій Садовий не давав прямої відповіді на запитання, чи встановлять цього року ялинку у місті, та чи буде Різдвяний ярмарок. На запитання журналіста Tvoemisto.tv щодо встановлення ялинки, він відповів, що зараз не на часі про це говорити, і у місті поки про це не думали. 

Антоніна Костик

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!