СБУ ліквідувала 18-тисячну ботоферму у Львові, яка «мінувала» об’єкти

5733 0
Зловмисників курували організатори з РФ.
Фото: СБУ у Львівській області

Фото: СБУ у Львівській області

Кіберфахівці СБУ виявили та ліквідували у Львові 2 ботоферми. Їхня загальна «потужність» становила 18 тисяч фейкових акаунтів. За попередньою інформацією, адміністраторів ботоферми курували організатори з РФ. Про це повідомили в СБУ у Львівській області сьогодні, 8 лютого.

Читайте також: У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл Львова. Відео

Як встановило слідство, до протиправної діяльності причетні троє мешканців Львівщини. Двоє зловмисників обладнали свої помешкання під потреби «ботоферм», а третій забезпечував їх технічне обслуговування.

Ботоферми працювали здебільшого у соцмережах. Зокрема, розповсюджували фейки для нагнітання панічних настроїв. Також встановили, що боти публікували неправдиву інформацію про мінування об’єктів, у тому числі соціальної та критичної інфраструктури.

У ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили 3 тис. сім-карток мобільних операторів, ноутбуки з доказами протиправної діяльності та чорнову бухгалтерію.

Читайте також: У Львові повідомили про замінування трьох торгових центрів

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, для встановлення всіх обставин та причетних до функціонування ботоферми осіб.

Нагадаємо, що у Львові з початку року кілька разів повідомляли про замінування всіх шкіл Львова, торгових центрів, аеропорту, а також кількох вулиць Львова.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!