На Львівщині переселенця з Луганщини намагалися завербувати для роботи на так звані «Л/ДНР»

1376 0
Представник НЗФ намагався завербувати через заборонений в Україні Вконтакте переселенця з Луганщини
Фото: Управління СБУ у Львівській області

Фото: Управління СБУ у Львівській області

Переселенця з Луганщини, який проживає на Львівщині, намагалися завербувати «псевдоспецслужби» так званих «Л/ДНР». Про це повідомляє пресслужба управління СБУ у Львівській області.

Читайте також: Президент призначив нового керівника СБУ на Львівщині

Контррозвідники Служби безпеки України встановили, що представники так званої «псевдоспецслужби ЛНР» через соціальні мережі вербували вимушених переселенців для повернення на тимчасово окуповані території та участі у бойових діях.

У Львівській області оперативники спецслужби встановили переселенця з Луганщини, з яким за завданням «псевдоспецслужб» вийшов на контакт у соцмережі знайомий представник НЗФ з пропозицією приєднатися до терористичного угруповання, гарантуючи великі заробітки.

У СБУ нагадують, що  участь у незаконних збройних формуваннях передбачає відповідальність за ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Санкція статті – до 15 років позбавлення волі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!