СБУ провела обшуки в Довженко-Центрі

780 0
У Довженко-центрі вважають, що Держкіно намагається знайти приводи, щоб не підписати контракт із переможницею конкурсу на посаду гендиректора Оленою Гончарук
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Співробітники Служби безпеки України знову прийшли з обшуками до Національного центру Олександра Довженка. Про це повідомляється на сторінці центру у Facebook.

«Сьогодні в Довженко-Центрі відбувся черговий обшук, який проводили співробітники Служби безпеки України. Чому задіяна саме СБУ – невідомо. Привід: відкрита справа на Олену Гончарук», – йдеться в повідомленні.

Також у Довженко-Центрі додали, що в ході обшуку, попри заперечення співробітників й адвоката, вилучили оригінали всіх наказів з 2021 по 2023 рік, що стосуються кадрових питань, та договорів оренди.

В інституції нагадали, що 21 лютого має відбутися судове засідання щодо оскарження наказу про реорганізацію Довженко-Центру. Крім того, цей день – крайній термін, коли Держкіно має підписати контракт з Гончарук, яка 6 лютого перемогла в конкурсі на посаду генеральної директорки Центру.

Читайте також: замінування та кримінальна справа: хто зриває вибори директора «Довженко-Центру»

Зазначимо також, що проти колишньої в.о. гендиректорки «Довженко-Центру» Олени Гончарук  відкрили кримінальну справу напередодні конкурсу. Згідно з опублікованим витягом із реєстру, підставою для відкриття справи стали матеріали та Акти перевірок діяльності центру, де знайшли порушення законодавства у сфері публічних закупівель, розпоряджання державними коштами та управління державним майном.

«Очевидно, що керуючий орган Держкіно з усіх сил намагається знайти причини та приводи не підписати контракт із Гончарук», – підсумували в Центрі.

Нагадаємо, історія довкола «Довженко-Центру» та Держкіно триває вже не перший рік. У серпні минулого року Державне агентство України з питань кіно вдало наказ про реорганізацію Довженко-Центру та передачу усіх його колекцій та майна державній установі «Науковий центр кінематографії України», про діяльність якої немає жодної публічної інформації. У «Довженко-Центрі» тоді наголосили, що це де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!