СБУ відкрила справу проти львів'янки, яка виступила проти ЗСУ

5217 0
Їй загрожує штраф або позбавлення волі до 5 років.
Христина Горун

Христина Горун

Служба безпеки України відкрила провадження проти 30-річної львів'янки Христини Горун, яка у соцмережах негативно висловлювалася про Збройні сили України. Це повідомила речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, передає «Суспільне».

«За результатами проведених заходів моніторингу її публічних висловлювань, слідчими управління СБУ відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 161 ККУ (розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності). На цей час тривають першочергові слідчі дії», – зазначила Роксолана Яворська.

У СБУ підтвердили, що кримінальне провадження стосовно львівської блогерки розпочали 11 травня. У разі доведення вини, їй загрожує штраф або позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, що 10 травня львів’яни у соціальних мережах почали обурюватись дописом мешканки Львова, яка виступила проти українських військових і продовжує підтримувати російських виконавців. У своєму Instagram  вона виправдовувала молодиків, які слухали російського виконавця в центрі Львова.

Втім 12 травня Христина Горун записала два відео із вибаченнями, одне з яких оприлюднила у Facebook, адже за словами дівчини її інші акаунти заблоковані. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!