На Львівщині затримали чоловіків, які мобілізувались в ЗСУ та вимагали кошти, прикриваючись статусом

1051 0
Вони вимагали 4 тис. доларів з демобілізованого бійця ЗСУ.
ФОТО: Сбу

ФОТО: Сбу

СБУ затримала на Львівщині банду, яка мобілізувалася до ЗСУ, але втекла з частини і займалася рекетом. Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області. 

Як йдеться у повідомленні, банду рекетирів організували двоє колишніх кримінальників, що приховали своє «минуле» і призвались на військову службу. Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону, вони самовільно залишили підрозділ і розпочали займатися вимаганням грошей з громадян. Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за вирішення «спору».

Читайте також: В СБУ сказали деталі щодо справи львів'янки, яка публічно підтримувала російських виконавців 

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетирами 4 тис. доларів США з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму, зловмисники погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою. В ході оперативних дій правоохоронці затримали обох рекетирів «на гарячому» під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, СБУ затримала блогерку, яка закликала росію бомбити Львів. Дівчина робила це у прямому ефірі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!