Київ

СБУ затримала «вагнерівця», який готував удари для знеструмлення Києва

540 0
Злочинець встановлював "маячки" на електропорах для російських атак ударними дронами

Служба безпеки затримала бойовика із угруповання «Вагнер», який намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак рф по енергетичній інфраструктурі України. Про такі плани агресора СБУ дізналася ще під час перебування ворожого диверсанта на території Білорусі.

«З того часу українська спецслужба поетапно задокументувала його злочинні дії від перетину держкордону до прибуття на місце вчинення диверсії в Україні. Унаслідок цього зловмисника було затримано «на гарячому»: він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію», – йдеться у повідомленні.

За сигналами «маячків» окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб’єктах, у тому числі із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

Як встановило розслідування, затриманим є громадянин Білорусі, який входить до агентурного апарату російського гру. З 2014 до 2017 року іноземець перебував у складі терористичних угруповань «л/днр» і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення рф бойовик вступив до російської приватної військової компанії «Вагнер», у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища. Згодом він повернувся до Білорусі, де отримав завдання від свого куратора з воєнної розвідки рф щодо підготовки диверсій на прикордонній території України.

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!