Селищна рада Брюховичів продала під забудову колишні землі дитячого табору

5207 0
Тут збудують житловий квартал.
Фото: М7

Фото: М7

Брюховицька селищна рада продала майже 4 га землі під колишнім дитячим табором «Супутник» під забудову. Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Землю продали за 8,47 млн грн без ПДВ трьома частинами ТОВ «Львівська девелоперська компанія», яка тут володіла нерухомістю. Цільове призначення усіх ділянок – для будівництва і обслуговування багатоквартирних будинків, а для однієї також дописано «з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури».

На одній із ділянок площею понад 0,9 га товариство мало містки та альтанку загалом на 14,5 кв. м, а на другій (1,45 га) був спальний корпус, клуб та кілька дрібних приміщень, всього – 584,5 кв. м. На найбільшій третій ділянці (1,63 га) фірмі також належали склад, гараж, ігрова та інші об’єкти.

Читайте також: У Львові виявили ще одну незаконну забудову на вулиці Панаса Мирного

Найменшу ділянку площею 0,9 га поділили на дві частини, і місяць тому власником однієї з них став колишній депутат Ярослав Гінка, а другої – Анна Гібай, донька бізнесмена Сергія Гібая. Також змінила власника і найбільша ділянка площею понад 1,6 га. Влітку 2019 року «Львівська девелоперська компанія» стала засновником ТОВ «Ельдо-інвест». В статутний капітал внесли низку будівель за адресою на вул. Львівській, 92 у Брюховичах. «Ельдо-інвест» стало й власником землі. Бенефіціарами цієї фірми є Хаахр Пірет та Уляна Хлібневич, власниця ПП «Юридична компанія «Козаков і партнери».

Вже через місяць після того «Ельдо-інвест» передало право користування 1,6 га для забудови ТОВ «ЖК Грінвуд». Її контролює Алла Напраснікова та Сергій Напрасніков, про якого кажуть, що він близький до донецького бізнесмена Ріната Ахметова.

Ще у серпні 2019 року виконком Брюховицької селищної ради дозволив забудувати ділянку багатоповерховим житлом.

Читайте також: Скандальну забудову на вулиці Шевченка узаконять

Згідно з візуалізаціями будівництва, які оприлюднили на сайті будівельно-інвестиційної групи M7, на 1,6 га побудують 5-поверхові будинки та 2-поверхові таунхауси.

Збудований житловий комплекс називатиметься «ЖК Грінвуд ІІ», бо перший «ЖК Грінвуд» вже збудували поруч на вул. Бічна Львівська, 1-а.

Раніше на ділянці був дитячий табір профспілки залізничників, що, як писав ЗіК, передали третім особам.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!