Сестри Музичук бойкотують Чемпіонат світу зі швидких шахів та бліцу

2575 0
Львів'янка Анна Музичук втратить два чемпіонські титули.
фото: Forbes Україна

фото: Forbes Україна

Львівська шахістка Анна Музичук не поїхала на Чемпіонат світу з бліцу та швидких шахів, який цьогоріч відбувається в Саудівській Аравії. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що її сестра також бойкотує змагання.

«Я вирішила не їхати до Саудівської Аравії та не грати за чиїмось правилами, не носити абаю (довгу традиційну арабську жіночу сукню – прим. ред.), не виходити на вулицю без супроводу і врешті-решт не відчувати себе вторинною істотою. Я готова відстоювати свої принципи та пропустити змагання, де за п’ять днів очікувала отримати більше, ніж за низку інших разом взятих. Це все дратує, але найбільш сумним є те, що практично всім на це байдуже», – пише Анна Музичук.

Таким чином вона втратить два чемпіонські титули, здобуті в кінці минулого року.

Чемпіонат світу з з бліцу та швидких шахів стартує сьогодні в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді та триватиме до 30 грудня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!