Шаховий турнір для незрячих та селфі з конем: як львів’янам долучитись до шахового Чемпіонату?

1777 0
З 1 березня у Львові розпочинається Чемпіонат шахів серед жінок. З цієї нагоди у місті проведуть цілу низку заходів. Як львів’янам, які не будуть присутніми на шаховому Чемпіонаті долучитись до дійства світового масштабу розповіл
фото: tr.turkeytribune.com

фото: tr.turkeytribune.com

У Львові відбудеться низка відкритих заходів присвячених Чемпіонату світу з шахів серед жінок. Пропонуємо їх програму.

Розпочнеться Чемпіонат 1 березня. З цієї нагоди у Львівському академічному театрі опери та балету ім.. Соломії Крушельницької відбудеться офіційне відкриття. Проте, вхід тільки за запрошеннями. Для львів’ян ж організували вуличну виставу від театру «Воскресіння». Розпочнеться вона о 20:00 на площі перед Оперним театром. Насолодитись дійством львів’яни зможуть разом із Чемпіоками світу з шахів, а також першими особами. Вистава буде присвячена шаховій тематиці й даний показ буде прем’єрним.

З 1 по 18 березня львів’яни матимуть нагоду зробити селфі з шаховими скульптурами. Їх на замовлення міської ради виготовлять скульптори. Сфотографуватись з шаховими фігурами можна буде на площі Ринок.

3 березня о 16:00 год. біля входу у Ратушу з нагоди проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові буде проходити танцювально-мистецький флеш-моб «Шахова корона». Учасниками цього флеш-мобу будуть колективи ЦТДЮТ, учнівський парламент. Триватиме дійство 15 хв.

5, 6, 12, 13 березня у місті пройдуть шахові кінопокази. Фільми присвячені даному виду спорту транслюватимуть у вказані дні у кінотеатрі «Сокіл», за адресою вул. Володимира Великого, 14а. Початок показів о 12:00 год.

8 березня проведуть турнір «Шахи на Ратуші». Участь у ньому візьмуть відомі львів’яни, а подивитись даний захід можна буде на вежі Ратуші. Ймовірний початок о 14:00 год, проте, залежатиме захід від погодніх умов.

9 березня поєднають важливі події для українців. В рамках Чемпіонату, а також з нагоду Шевченківських днів відбудеться вистава від театру «Воскресіння» - «Сни за Кобзарем». Подивитись її можна о 19:00 на площі перед Оперним театром.

10 березня проведуть шаховий турнір серед незрячих. Відбудеться захід в ДНЗ «Левенятко». Час ще уточнюється.

«Також по цілому місту будуть локації, де можна пограти у шахи на вулиці. Серед них плануємо, встановити шахові дошки на проспекті Свободи та в парку імені Івана Франка. Проте, ще уточнюється конкретна кількість таких місць», - розповідає Галина Малець.

14 березня у Львові стартує шаховий квест «Таємниця Гростмайстера». Триватиме він З 12-16 год в центральній частині міста. Для того, щоб на нього потрапити потрібно зареєструватися на сайті.

Підготувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!