«Шахтар» розгромив «Динамо» у матчі УПЛ у Львові

1874 0
У матчі було чотири голи та червона картка.
Фото: ФК «Шахтар»

Фото: ФК «Шахтар»

16 жовтня «Шахтар» та «Динамо» зіграли перше футбольне «українське класичне» за понад рік. Команди зустрілися на «Арені Львів» у матчі сьомого туру УПЛ сезону 2022/2023. Перед тим поєдинок команд 3 жовтня у Києві завершився нульовою нічиєю.

Джерело: «Суспільне Спорт»

До цього поєдинку обидві команди підійшли по-різному, зокрема, «Шахтар» йде на другому місці в турнірній таблиці УПЛ, а в Лізі чемпіонів зіграв унічию з «Реалом», тоді як «Динамо» йшло восьмим у таблиці та програло чотири поспіль матчі у Лізі Європи. У стартових складах команд був лише один легіонер (Лассіна Траоре – нападник «Шахтаря») та одразу 21 українець.

Перед матчем гімн України виконала Катерина Поліщук (парамедикиня з «Азовсталі», позивна «Пташка»), а символічне введення м'яча зробив Михайло Діанов, захисник «Азовсталі».

У першому таймі «Динамо» більше контролювало м'яч, але єдиний гол до перерви забив «Шахтар» – Олександр Зубков замкнув розіграш кутового на дальній штанзі, тож 1:0. Перед перервою «Шахтар» міг подвоїти перевага у рахунку – Траоре не реалізував пенальті, його відбив воротар Руслан Нещерет.

За перші три хвилини другого тайму команди забили двічі. Спершу нападник «Динамо» Владислав Ванат зрівняв рахунок, а тоді Михайло Мудрик повернув перевагу «Шахтаря» обвідним ударом в дальній кут –  2:1.

За двадцять хвилин до кінця гри «Динамо» залишилося в меншості – Ілля Забарний отримав пряму червону картку. А уже п'ять хвилин потому «Шахтар» реалізував свою перевагу: Данило Сікан забив у порожні ворота, закінчивши швидку атаку команди. До кінця матчу голів більше не було – перемога «Шахтаря» з рахунком 3:1.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!