Ще у двох районах на Львівщині встановили найвищий рівень небезпеки Covid-19

4599 0
Уже чотири райони в області віднесли до червоної зони.

Сьогодні, 6 листопада, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Із 00 годин 00 хвилин 09 листопада (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі міністр Кабміну Олег Немчінов.

До червоної зони віднесли Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області; до помаранчевої зони – решту населених пунтків на Львівщині та місто Львів.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Такі епідемічні рівні встановлюють на 14 днів.

Додамо, що у червоній зоні, куди потрапили чотири райони Львівщини, заборонений громадський транспорт, відвідування закладів освіти, діяльність кафе, ТЦ, кінотеатрів, спортивних залів. Перетин можливий лише власним транспортом.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. Степанов припустив, що уже нині показник захворюваності на коронавірус в Україні перевищить 10 000 випадків.

За словами керівника департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ореста Чемериса, у дні, коли люди не працюють, збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення. Тому карантин вихідного може знизити показники інфікування. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!