Поблизу Патріаршого дому УГКЦ у Львові проводять земляні роботи. Фото

1947 0
Місто планує у цьому районі облаштувати перший велосипедний та пішохідний маршрут, яким з’єднає Сихів з центром міста.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

За Патріаршим домом УГКЦ, що на вулиці Хуторівці (тепер проспект Івана Павла ІІ) у Львові, компанія «Галбетон» розпочала земельні роботи – там КАМАЗи звозять грунт, аби розрівняти земельну ділянку. Що саме будуватимуть і коли, керівник компанії не повідомляє. Тим часом, місто планує у цьому районі пішохідну і велосипедну мережу, вздовж яких облаштують відпочинкові зони.

Читайте також: Цього року на Сихові планують збудувати відрізок велопішохідного маршруту. Фото, відео

Власник ТзОВ «Галбетон», якій належить земельна ділянка, Роман Візний у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що нині масштабного будівництва там не планує.

«Зараз там просто вирівнюють ділянку. Найближчим часом будівельних робіт не плануємо. Не переживайте, там будівництва чогось такого великого не буде», – запевнив він.

ТзОВ «Галбетон» займається виготовленням і продажем бетону. Ділянку поблизу Духовної семінарії та Патріаршого дому підприємство отримало у власність у березні цього року.

Тоді ж змінили і цільове призначення цієї землі з «експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства» на «розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Земельна ділянка розташована у районі хімічного заводу. У приватні руки її передали за рішенням депутатів у 2018 році. Так, земля площею 0,9 га на вул. Рахівській, 4А перейшла гаражно-будівельному кооперативу «Фортеця» безкоштовно. За даними аналітичної системи YouControl, головою гаражно-будівельного корпоративу «ФОРТЕЦЯ» є член ГО «УСУ АТО» Андрій Голько. Отриману землю атовці продали. Придбав її у березні 2021 року ТзОВ «Галбетон», оціночна вартість у час продажу становила трохи більше, ніж 51 мільйон гривень. Про це йдеться у відомостях про земельну ділянку із Державного земельного кадастру.

Нині місто у цьому районі планує облаштувати перший велосипедний та пішохідний маршрут, яким з’єднає Сихів з центром міста.

Начальник відділу інвестиційних проектів ЛКП «Львівавтодор» Павло Сирватка у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що наразі йдеться лише про перший етап будівництва Зеленої лінії – у парку Івана Павла ІІ. Чи пролягатиме вона по сусідству з ділянкою ТЗОВ «Галбетон», він не знає, каже, що ймовірно – ні. 

«Зрештою, по кадастровій карті видно, що є розрив між ділянкою Патріаршого дому і тією іншою ділянкою, тому є можливість якогось транзиту, якщо буде така потреба. Концепція Зеленої лінії про те, щоби поєднувати якомога більше різних активностей шляхом, який буде комфортний для пересування пішки і велосипедом. Тому якщо з’являється ще одна точка притягання – виробництво, на якому працюють люди, приходять клієнти, працівники, які живуть неподалік, якщо будуть користуватися цим шляхом, то це тільки підвищить його популярність», – каже він.

Павло Сирватка додає, що незабаром ЛКП «Львівавтодор» заключить угоду із підрядником, який будуватиме першу частину Зеленої лінії у межах парку імені Папи Івана Павла ІІ. Її будуватиме компанія ТОВ «ВЕЛЬТ КАПІТАЛ» за 7,5 мільйонів гривень. Ця компанія займалась реконструкцією площі Двірцевої у Львові, а також реконструює вулицю Пекарську.

Вікторія Савіцька

Фото Тараса Бабенчука



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!