Що означають зміни у квитанціях за газ

3881 0
Передусім у нових рахунках від «Львівгазу» є новий розділ «Пеня» – це сума, яку стягуватимуть зі споживача за протермінування оплати з нового року.
фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

фото: www.noi.md, v4asno.com, lstorona.wordpress.com, www.naftogaz.com

Але основним нововведенням є те, що кожна квитанція містить – відривний талон. Сюди можна самостійно вписати фактичні показники лічильника, якщо споживач не зробив цього раніше і в рахунку зафіксовані розрахункові (а не фактичні!) обсяги спожитого газу.

Читайте також: Львів’ян просять платити за газ через інтернет

«У такому разі у відривному талоні треба вказати показники свого лічильника та дату їх зняття, – пояснив Володимир Король, перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз». – При оплаті ці дані потрапляють в автоматизовану програму обліку, і система автоматично проводить перерахунок споживання та заборгованості. Результати проведеного перерахунку будуть враховані при формуванні рахунку в наступному місяці. Відривний талон залишається або в банку, або в постачальника послуг».

Читайте також: 5 інструментів для оплати компослуг онлайн

Крім того, у нових квитанціях тепер є пам'ятка споживача з поясненням рахунку за газ та послуги з газопостачання. Тут розписано, що означає кожен пункт у квитанції. Також є інформація про сплату рахунків он-лайн через «Особистий кабінет» для всіх споживачів природного газу (104.ua).

Джерело: expres.ua

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!