У Львові оголосили повітряну тривогу. Актуальна карта

578349 0
Людей закликали терміново перейти до найближчого укриття.

У Львові спрацювали сирени та оголосили чергову повітряну тривогу. Людей просять терміново перейти до найближчого укриття.

Що означає звук сирен у місті?

Оповіщення про надзвичайні ситуації починається з того, що в місті вмикають сирени. Звук сирени означає сигнал «Увага всім!».

«Звучання сирени – це лише привернення уваги. Сирена звучить перед важливим повідомленням влади. Це може бути сповіщення про повітряну загрозу чи про відбій повітряної загрози», – каже керівник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв’язку Микола Сень.

Він додає, що за протоколами є вісім випадків коли вмикають сирену, їх він з питань безпеки не називає. Два з них, каже він, – це повітряна тривога і відбій повітряної тривоги.

connect_to_our_telegram_image

Що робити коли звучить сирена?

Коли звучать сирени, треба включити засоби телерадіомовлення. Також можна відкрити офіційні сайти місцевої влади. Там буде повідомлення про те, що робити і через що увімкнули сигнал «Увага усім».

Вмикаємо радіо: Українське радіо.Львів 103,3 FM або онлайн

Telegram: Оповіщення ЦЗ:

Телебачення: UA: Львів, Перший Західний

Телефонуйте: 0 800 600 491

«Перед кожним повідомленням місцевої влади йде сирена, сигнал «Увага всім», він триває три хвилини, потім йде повідомлення. Сирена завжди одинакова, немає сирени з одним гудком чи п’ятьма», – каже Микола Сень.

Потрібно прослухати повідомлення і слідувати інструкціям. У час війни сирени можуть сповіщати про повітряну тривогу, загрозу біологічного, хімічного чи радіоактивного зараження.

Коли можна виходити з укриття

Якщо перестала звучати сирена, то це ще не відбій, укриття можна покидати після того, як прозвучала сирена а після неї було повідомлення про відбій до прикладу повітряної тривоги.

Правоохоронці радять, якщо не працює міська телефонна мережа, немає зв’язку, електропостачання і ви не знаєте виходити зі сховища чи ні, орієнтуватися на інформацію з вуличних гучномовців. Із них може лунати повідомлення «Тривога закінчена», тоді можна покидати укриття.  

Куди можна сховатися у випадку надзвичайної ситуації?

У Львівській області є кілька видів укриттів, зокрема сховища, радіаційні укриття і найпростіші (підвальні приміщення, паркінги тощо). Зазначимо, що у Львові створили оновлену інтерактивну карту із укриттями для мешканців міської територіальної громади. Наразі таких укриттів нараховують близько 6 тисяч. Вони розташовані у підземних приміщеннях житлових будинків та торгових центрів. Переглянути карту можна на сайті міської ради або за посиланням.

Із чого має складатися «тривожна валізка»?

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код;
  • За наявності військовий квиток, свідоцтва про народження дітей, копії документів на право власності;
  • Готівка;
  • Аптечка;
  • Два комплекти одягу по сезону і дві пари взуття;
  • Продукти на 2-3 дні, які не псуються швидко;
  • Вода;
  • Посуд;
  • Ліхтарик, годинник, компас тощо;
  • Засоби особистої гігієни і аптечка.

 

Нагадаємо, про те, як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації, які програми можна використовувати, а яких краще уникати, розповідаємо тут.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!