Політична реклама

Що робити при пожежі у маршрутці?

4289 0
22 лютого на вулиці Стрийській, 274 поблизу львівського автовокзалу загорілась маршрутка №1004 (площа Петрушевича – село Сокільники). Спалахнув моторний відсік автобуса «Газель». В салоні перебувало десятеро людей, які організовано покинули автобус і допомогли водієві загасити полум’я. Ніхто з пасажирів не постраждав, лише водій, намагаючись загасити полум’я, отримав опіки.
tsn.ua

tsn.ua

Це вже третя пожежа у львівських маршрутках із початку 2013-го: 4 січня горіла маршрутка №39 на розі Кривчицької та Личаківської, 15 січня - №50 на проспекті Чорновола, повідомляє Vlaskor.net.

Як діяти в такій ситуації пасажирам автобуса, що горить, розповів помічник начальника Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області Віталій Туровцев:

- Не варто панікувати. Люди мають приблизно три-чотири хвилини для того, щоб організовано покинути транспортний засіб, до того як станеться вибух. Хоча точно цей час розрахувати неможливо.

- 70% пожеж відбувається не через несправність паливної системи, а через замикання в електропроводці.

- У мікроавтобусів, які їздять на газі, встановлена спеціальна автоматика, яка вимикає подачу газу в аварійній ситуації.

- Щоб загасити пожежу, потрібен великий вуглекислотний або порошковий вогнегасник.

Не забувайте, що у разі пожежі слід негайно зателефонувати за номером 101 (із мобільного телефону – 112).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!