Що робити, якщо ваш будинок вибухнув. Алгоритм дій

73057 0
У разі, якщо у вашому будинку стався вибух, залиште будівлю самостійно, але не зачиняйте двері.
фото: дснс україни

фото: дснс україни

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій розробили алгоритм дій у разі, якщо повітряна тривога застала вас зненацька, і ви не встигли дістатись укриття. 

Крок перший – перейдіть у приміщення без вікон або скористайтесь правилом двох стін, які мають бути між вами та вулицею. По-друге, у разі пожежі чи пошкодження будинку телефонуйте 101 та за можливості вийдіть у безпечне місце.

Читайте також: Окупанти поцілили у нафтобазу на Київщині

По-третє, визначте з іншими мешканцям людину, яка володітиме інформацією про всіх мешканців. Скільки їх? У яких квартирах? А у разі надзвичайної ситуації повідомте цю інформацію рятувальникам, щоб першочергово вони евакуювали людей з цього списку. 

По-четверте, якщо у вашому будинку стався вибух, залиште будівлю самостійно, але не зачиняйте двері. Тоді рятувальникам не доведеться зрізати їх бензорізом для обовʼязкової перевірки. Ще одна важлива порада – якщо ви вирішили залишити місто чи свою квартиру, залиште ключі сусідам, бо в разі надзвичайної ситуації у вашому будинку рятувальники будуть змушені перевіряти кожне помешкання, аби переконатися, що в ньому немає людей.

Нагадаємо, за місяць війни в Києві пошкодили 87 житлових будинків, 10 приватних садиб, 12 шкіл та 6 дитячих садочків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!