Що таке поп-іт, сімпл-дімпл та сквіш і як ними грати

8980 0
Tvoemisto.tv зробило огляд на іграшки, які зовсім нещодавно стали дуже популярними, як серед дітей, так і серед дорослих. Розповідаємо про антистрес-іграшки, для чого вони потрібні та як ними гратися.

Сімпл-дімпл та поп-іт – це різнокольорові двосторонні антистрес-іграшки з гуми і пластику з виямками, при натисканні на які можна почути ляскаючий звук. Це сучасний варіант пакувальної плівки з бульбашками, яку багато людей люблять використовувати для зняття стресу. 

Іграшки створили для дітей ще кілька років тому, але завдяки соціальним мережам вони стали більш популярними, і ними зацікавилися навіть дорослі. Обидві іграшки бувають різних розмірів та форм. Наприклад, у вигляді яблука, серця чи єдинорога. Кілька років тому серед дітей були популярні спінери (підшипники у центрі з металом чи керамікою та кількома обважувачами по боках на «крилах»). Тепер іграшки сімпл-дімпл роблять також і у вигляді спінерів. 

Відколи іграшки стали популярними, їх почали робити навіть частинами аксесуарів. Зокрема, для чохлів мобільних телефонів та інших пристроїв. Сімпл-дімпл та поп-іт часто плутають, оскільки обидві іграшки мають схожий принцип дії, однак між ними все ж є певні відмінності. 

Для чого потрібні поп-іт, сімпл-дімпл і сквіш? 

Перш за все, цими іграшками користуються для зняття стресу. Вони м’які та допомагають відволіктися і заспокоїтися. Антистрес-іграшки також розвивають дрібну моторику в дітей. Оскільки в наших пальцях величезна кількість нервових закінчень, то виконання будь-якої дрібної роботи допоможе розвинути різні відділи мозку. Також іграшки часто використовують для того, щоб просто зайняти чимось руки під час очікування чи відпочинку.

Що таке поп-іт

Дослівно з англійської «pop-it» означає «лопни це». Загалом, ця антистрес-іграшка являє собою гумову іграшку з півсферами для натискання, при якому чутно клацаючий звук. Ці іграшки дещо схожі на форми для льоду, однак мають зовсім інше призначення. З цими силіконовими бульбашками можна гратися дуже довго, адже при натисканні вони витискаються у інший бік та видають звук. Після цього можна перевернути іграшку в інший бік та повторити процес. 

Загалом, поп-іт зазвичай має бульбашки однакового розміру, вони доволі невеликі та розташовані на іграшці рядами. Взагалі поп-іт створювали для розвитку моторики та концентрації у дітей, однак іграшка себе добре проявила як засіб для зняття стресу і у дорослих. 

Коштуватиме Поп-іт в середньому від 50 грн, однак все залежить від її розміру та форми, адже чим більша іграшка – тим дорожче вона обійдеться. В українських інтернет магазинах ціна Поп-іт може сягати до 300 грн

Поп-іт

Що таке сімпл-дімпл

В перекладі з англійської мови «simple dimple» означає «простоя ямка». На початку іграшка була лише дитячою розвагою, за допомогою якої також можна розвивати дрібну моторику рук. Перші такі іграшки з’явилися ще 2019 року в Північній Америці, однак стали по-справжньому популярними лише цього року. 

Ці іграшки зазвичай меншого розміру, ніж поп-іт, хоча й дуже схожі між собою. Крім того, сімпл-дімпл мають менше бульбашок, але вони можуть бути різної форми та розміру, в той час як у Поп-іт вони однакові. До іграшок часто прикріпляють кільця чи карабіни, щоб їх можна було до чогось причепити. 

Вартість сімпл-дімпл в українських інтернет магазинах становить від 50 грн і може сягати до255 грн. Тут все також залежить від розміру та форми. 

Сімпл-дімпл

 

Що таке сквіш

Ще одна не менше популярна іграшка отримала назву сквіш, що в перекладі з англійської (англ. squishy) означає «м’який». Сквіш карндинально відрізняється від попередніх іграшок, адже вона має об’ємну форму. Її роблять в абсолютно різних видах – від фруктів солодощів, тварин та персонажів улюблених мультфульмів. 

Зазвичай сквіш поміщується у руці, його можна стискати, після чого іграшка повертається до початкової форми. Сквіш люблять за те, що він не липне до рук і не залишає після себе слідів. Іграшка добре розтягується, має яскраву оболонку, аромат і приємна для таклильного й візуального сприйняття. Всередині іграшки – гума та силікон, а оболонка зроблена з гуми та гелю. 

Вартість такої іграшки в середньому становить 80 грн в інтернет-магазинах. Свіші також продають наборами, які можуть складатися, наприклад, з героїв якогось мультфільму. Ціна такого набору становить від 100 грн

Сквіш

 

Як гратися цими антистрес-іграшками

В поп-іт можна грати вдвох або навіть компанією. 

Змагання на швидкість. Для цього потрібно просто засікти час і дивитися за тим, хто найвидше зможе витиснути усі бульбашки. 

Програє останній. Цей спосіб підійде для поп-іт, у якої багато бульбашок. Зокрема, потрібно щоб гравці по черзі тиснули на бульбашки. За один хід гравець може натиснути не більше трьох. Для того, щоб одночасно натиснути на 2-3 бульбашки, то вони мають стояти поруч. Програє той, хто тисне на останню бульбашку.

Софія Шавранська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!