Що у Львові планують робити із застарілими тролейбусами

2820 0
Учора, 9 квітня, у Львові на проспекті Чорновола дотла вигорів тролейбус. У результаті пожежі постраждав лише водій, який отруївся токсичними продуктами згоряння. Як поінформував головний інженер «Львівелектротрансу» Володимир Ковалів, цей тролейбус був в експлуатації 27 років. Tvoemisto.tv запитало у директора ЛКП «Львівелектротранс» Сергія Васільєва, яким є оптимальний час експлуатації рухомого складу депо і яку небезпеку можуть становити застарілі тролейбуси для пасажирів.

«Вчорашня ситуація – це тривожний дзвіночок усім про те, що рухомий склад електротранспорту потребує серйозного і кардинального відновлення. Зараз комісія ще розслідує, що саме трапилось, але однією із причин вже називають застарілу електропроводку, – розповів Tvoemisto.tv директор ЛКП. – Сьогодні із 65 одиниць техніки 40 – в експлуатації вже більше 25 років. У той час як оптимальний термін експлуатації електротранспорту – 10-12 років. Ми, звичайно, їх ремонтуємо, надаємо їм, так би мовити, «другого дихання». Однак треба зважати, що попереднє керівництво закуповувало ці машини за кордоном, де вони вже були в обігу».

Читайте також: Коли у Львові з'являться нові тролейбуси та електробус?

За словами Сергія Васільєва, наприкінці минулого місяця депутати ЛМР вже розглянули звернення «Львівелектротрансу» і списали 24 одиниці рухомого складу, які вже зовсім не підлягають ремонту.

«Зараз ми ведемо перемовини із «Електроном», який має нам відремонтувати рухомий склад депо, адже влада міста виділила на це 4,9 мільйона гривень із бюджету розвитку міста. Складність ремонту цих машин полягає в тому, що вони чеські і наразі просто не має постачальника необхідних для ремонту деталей. Проте запланований ремонт буде включати не лише зовнішні роботи, але і заміну електропроводки», – пояснив він.

На запитання, як можна якомога раніше виявити вірогідність того, що тролейбус може раптово вийти із ладу, директор ЛКП «Львівелектротранс» відповів, що це практично неможливо. «Загалом виявити ззовні якісь несправності не можуть навіть професіонали. Щоб побачити якусь проблему машини, треба її ґрунтовно вивчити із середини. Тому звичайні пасажири не зможуть побачити проблему заздалегідь», – сказав Сергій Васільєв. Директор ЛКП повідомив, що водій згорілого тролейбуса сьогодні вже на робочому місті і вони роблять усе, аби уникнути подібних ситуацій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!