На правах реклами

Що входить в ціну квадратного метра новобудов Львова

7096 0
Як обирати квартиру в новобудові, щоб не жити 5 років на будівельному майданчику.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Зазвичай у виборі квартири покупець орієнтується на кілька основних показників – розміщення, метраж та ціна квадратного метра. Саме на стику цих показників і ухвалюються найчастіше рішення щодо купівлі житла. Тим не менше, сьогодні наповнення та послуги, що входять в ціну квартири, починають суттєво різнитися між собою. Тому інколи звичайне порівняння цін не завжди дає відповідь, що справді вигідніше і чи не доведеться згодом заплатити більше.

Tvoemisto.tv спільно з експертом у сфері будівництва та реалізації нерухомості компанії LEV Development розбиралося, як різняться новобудови Львова та на які особливості варто звертати увагу при виборі нового помешкання.

Що входить в ціну квадратного метра?

Тренд зацікавлення клієнтів на сьогодні зміщується в сторону забудовників, які пропонують більше послуг за ті самі кошти. Це можуть бути громадські простори житлових комплексів, спільні приміщення, наповнення майданчиків, озеленення, довколишня інфраструктура тощо.

Ми зупинимося докладніше на внутрішньому наповненні квартири та можливостях її використання як об’єкту інвестиції. Для цього скористаємося класифікацією, яка не є офіційною, проте дає розуміння, на що варто звернути увагу при купівлі житла.

Нульовий квадратний метр

Будинок зданий в експлуатацію, комунікації доведені тільки до вхідних дверей. Власнику додатково необхідно буде проводити всю розводку – опалення, водопостачання, електрику, під’єднання лічильників, внутрішній дизайн та ремонт. Ці витрати слід буде передбачати в ціні ремонту, який повністю ляже на плечі власника квартири. Зрозуміло, що такий ремонт обійдеться дорожче і займе більше часу, поки власник житла отримає можливість ним користуватися.

Чистовий (базовий) квадратний метр

У ціну квартири вже включено проводку комунікацій по квартирі. Як правило, труби водопостачання та водовідведення прокладено до місць розташування кранів, туалетів, ванни, електричні дроти розведені по квартирі – вивід на стелях під люстри, в кожній кімнаті є вивід на вимикач і, як мінімум, три розетки; встановлено двофункційний котел, проведені труби опалення  та встановлено батареї.  Зроблено стяжку підлоги, чорнову штукатурку по квартирі.

У такому випадку значно легше порахувати вартість дизайну та ремонту. Простий ремонт полягає лише в чистовій обробці стін і стелі, влаштуванні підлоги, а решта залежить від ваших смаків та обраних матеріалів.

«У всіх наших об’єктах, незалежно від району (наприклад будинок клубного типу Geneva в центрі міста чи ЖК Obriy на Малоголосківській), обов’язково передбачено базовий рівень – готові стяжки, розведення опалення, комунікацій, штукатурення стін», – говорить керівник девелоперської компанії LEV Development Олександр Островський.

За його словами, є компанії, які на своїх об’єктах не роблять таких речей. Вони економлять для себе 1000 гривень, але при цьому виникають ризики для власника квартири.

«По-перше, він заплатить дорожче за ремонт і матеріали. Також збільшується ризик помилки, коли проведення ремонту стає проблемою не тільки для власника, але й для сусідів. Друга небезпека – цикл заселення розтягується на 5 років. Людина отримує не комфортне проживання, а 5 років на будівельному майданчику», – продовжує Олександр Островський.

Квадратний метр з ремонтом

З’явилися у Львові і пропозиції, що включають у себе всі внутрішні роботи – тобто покупець отримує ключі і повністю готову до проживання квартиру. Найбільш розповсюджені пропозиції – двоскладові. Вони включають окремо ціну помешкання без внутрішніх робіт та ціну додаткових робіт, що буде зроблена у квартирі на ваш вибір. Зазвичай можна обрати один з кількох типових варіантів. 

Існує також можливість підготуватися до проведення ремонту ще в момент будівництва майбутньої квартири. У такому випадку компанія дає розуміння термінів здачі в експлуатацію, за необхідності забезпечує комунікацію з проектантами, і, відповідно, квартира може бути готова для проживання набагато швидше, аніж в інших випадках.

«Ми можемо зробити індивідуальне планування по запитах клієнтів. До нас можна прийти з архітектурним планом – і планування квартири та навіть влаштування вимикачів буде зроблено по ньому. Такий підхід обирають люди, які звикли рахувати кошти. На сьогодні таких клієнтів є близько 10-20%, і останнім часом бачимо тенденцію до збільшення попиту», – розповідає Олександр Островський.

Дохідний квадратний метр

Ще однією новою пропозицією на ринку Львова став продаж не тільки квартир, але й управління ними з виплатою доходу власнику. Якщо ви обираєте квартиру як інвестицію, то управляюча компанія забудовника бере на себе всі труднощі, пов’язані з пошуком клієнта на оренду житла, і підписує з вами договір про надання послуг, за якими ви отримуєте дивіденди від своєї власності.

Своєрідним різновидом такої пропозиції є і допомога компанії в продажі вашої нерухомості. Якщо виникає необхідність продати квартиру чи поміняти на іншу, компанія пропонує власні послуги, що дозволяє зробити це швидко та ефективно. Подібна послуга на стадії будівництва може бути також окремо прописана в угоді купівлі квартири.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!