Що відомо про візит Зеленського до Львова

3199 0
Президент сьогодні перебуває з робочою поїздкою у Львові, де взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.
Фото: ОП

Фото: ОП

Уночі, 15 грудня, президент України Володимир Зеленський опублікував відео з центру Львова у своїх соцмережах, де розповів про рішення початку переговорів про вступ у ЄС. Вдень він відвідав Марсове поле та вшанував пам'ять полеглих захисників. Після чого взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України, що відбулося у місті. 

«Життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії росії.І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона «десь там», а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити. Головне завдання – оборона нашої держави», – сказав він під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Читайте також: Зеленський у Львові вшанував пам'ять полеглих Героїв

Також президент України Володимир Зеленський закликав органи місцевого самоврядування докласти зусиль для налагодження тісного співробітництва між українськими громадами і з громадами країн Європи.

«Цей рік у нас знову успішний у відносинах з Європейським Союзом. Торік ми здобули статус кандидата на вступ до ЄС, тепер маємо рішення про початок переговорів щодо вступу. Але зараз ніхто в державі не повинен зупинятися в роботі на цьому європейському напрямку. Це спільне завдання усіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування. Політика євроінтеграції – це для України політика внутрішня, і я закликаю всі громади активно взаємодіяти у цьому як з урядом України, так і налагоджувати ще більш активно співробітництво між українськими громадами та громадами країн ЄС», – цитує президента Укрінформ.

За його словами, вчорашнє рішення Європейської ради про початок переговорів щодо вступу України в ЄС  –це зміна політичної реальності в Європі та інституційний доказ на рівні всієї Європи, що Україна буде членом Євросоюзу. Але попереду, зауважив Зеленський, дуже багато роботи.

«Наступного року ми маємо опрацювати з Євросоюзом уже деталі, предметну рамку переговорів, і вже почати готуватися до повної інтеграції наших інституцій до стандартів Європи. Я хочу підкреслити, що це не лише робота законодавча, це вимоги до реалій нашого життя, які мають бути саме такими, щоб ми дійсно відчували, що Україна готова до вступу»,  –сказав він.

Президент зазначив, що у Європі є чимало країн, які активно підтримують Україну і навіть виступають адвокатами нашої держави на міжнародних майданчиках. Однак сьогодні для зміцнення і поглиблення відносин між Україною і країнами ЄС мають докласти сил усі гілки і всі рівні влади. Йдеться, зокрема, про взаємодію між органами місцевого самоврядування різних країн.

«Має бути якомога більше громад у Європі, які підтримують зближення з Україною. Такої роботи має бути значно більше на місцевому рівні»,  – додав він.

Зазначимо, Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад – об’єднує 1759 учасників, 1479 з яким є безпосередньо представниками громад. Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Антоніна Костик

Фото: Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!