Що задекларували міські голови найбільших міст Львівщини

8019 0
Найбільшу зарплату задекларував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.
Фотоколаж: Твоє місто

Фотоколаж: Твоє місто

Найбільшими містами Львівщини за населенням є Дрогобич, Червоноград, Стрий, Борислав та Самбір, проте керівник останнього поки що не подав декларацію, як і мер Борислава. Tvoemisto.tv переглянуло декларації чотирьох міських голів Львівської області за 2022 рік і проаналізувало, які доходи вони отримали і що придбали.  

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма

Доходи Кучми складаються з найвищої зарплати міського голови у області – 932 тис. гривень (Виконком Дрогобицької міськради) та зарплати його дружини – 272 тис. гривень (Дрогобицька міська лікарня №1), а грошової допомоги від управління соціального захисту ДМР у розмірі 9 тис. гривень та пенсії самого Тараса Кучми, яка за рік становила 97 тис. гривень. Відтак сумарно сім’я за 2022 рік заробила 1 млн. 311 тис. гривень. 

Окрім цього, Кучма зберігає 230 тис. гривень готівкою.

У розпорядженні сім’ї перебувають 4 земельні ділянки, 2 житлових будинки, 1 садовий та 1 квартира. Усі вони належать Кучмі та його дружині. 

Також у міського голови Дрогобича є 3 машини – Audi A6 1999 року (придбана у 2008 році), Chevrolet Niva 2004 року (придбана у 2004 році), Ford Scorpio 1986 року (придбана у 2009 році, належить дружині).  

Міський голова Червонограда Андрій Залівський

Сім’я Залівських задекларувала 777 тис. гривень доходів, з них запралата міського голови – 671 тис. гривень (Виконавчий комітет Червоноградської міськради), дохід від надання майна в оренду – 8 тис. гривень (ПП «Західний буг»), зарплата дружини з основного місця роботи (Відділ освіти ЧМР) – 89 тис. гривень, стипендія сина (Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей) – 8 тис. гривень. 

В активах Залівських зберігається 6 тис. доларів (229 тис. 351 гривня за курсом НБУ) та 105 тис. гривень. 

Що ж до нерухомості, то Залівський особисто є власником 5 земельних ділянок сумарною площею 22 тис. 628 кв. м, а також житлового будинку та квартири. 

А також рухоме майно – Toyota Rav4 2021 року (придбана Залівським у 2021 році) та мотоцикл Musstang Mt 200-8 2022 року (у власності сина-студента Богдана Залівського з 2022 року, вартість – 41,5 тис. гривень). 

Читайте також: Садовий подав декларацію. Скільки заробила його дружина

Міський голова Стрия Олег Канівець

З доходів у родини зазначена лише зарплата Олега Канівця – 530 тис. гривень (Виконавчий комітет Стрийської міськради). Така ж ситуація і з грошовими активами – 300 тис. гривень. 

Попри низьку задекларовану зарплату та малу кількість активів, Олег Канівець має частку у статутному капіталі 11 юридичних осіб. З них лише одна організація є неприбутковим благодійним фондом, усі інші є товариствами, а 4 з них зареєстровані в Польщі. 

Щодо нерухомості, то сім’я Канівців розпоряджається квартирою у Києві, житловий будинок у Стрию та 2 земельні ділянки, одна з яких належить Стрийській міськраді. 

Також у сім’ї є 3 автівки – ВАЗ 2107 2005 року (придбана у 2005 році), Toyota Land Cruiser 200 2010 року (придбана у 2017 році) та Hyundai Tucson 2007 року (придбана у 2011 році).

Міський голова Новояворівська Володимир Мацелюх 

Також ми проаналізували декларацію мера Новояворівська, міста, у якому станом на 2020 рік проживало понад 31 тис. осіб.

Доходи сім’ї Мацелюхів у 2022 році становлять 1 млн 13 тис. гривень, зокрема зарплата Володимира Мацелюха – 709 тис. гривень (Новояворівська міськрада), зарплата дружини – 304 тис. гривень (ДП «Старий військовий лісгосп»). 

Що ж до активів, то у сім’ї у вигляді готівки перебуває 800 тис гривень. 

Серед нерухомого майна – 2 квартири в Новояворівську, а рухомого – 2 легкових автомобілі  (Wolkswagen Jetta 2016 року (придбаний у 2020 році) та Hyundia Tucson 2016 року (придбана у 2021 році). 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розглядало декларацію міського голови Трускавця Андрія Кульчинського. Детальніше про його мільйонні активи та автівки за посиланням

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!