Шмигаль, Верещук і Резніков. Що задекларували представники Кабміну зі Львівщини

5577 0
Мовиться про двох діючих та одного колишнього членів Кабінету міністрів України.
Олексій Резніков і Денис Шмигаль

Олексій Резніков і Денис Шмигаль

В Кабінеті міністрів України зараз є двоє представників родом зі Львівщини – віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Окрім цього, до серпня минулого року на посаді міністра оборони був львів'янин Олексій Резніков, якого звільнилиTvoemisto.tv переглянуло декларації цих чиновників за 2022 рік. 

Уродженка Рава-Руської Ірина Верещук

Сумарні доходи віцепрем’єрки становлять 2 млн 564 тисяч гривень. З них 900 тис. гривень – заробітна плата з основного місця роботи, а також 1 млн 546 тис. – заробітна плата з основного місця роботи її співмешканця.  

Окрім цього, вона особисто зберігає 850 тис. гривень та 10 тис. доларів (378 тис. 977 гривень за курсом НБУ) готівки, а також 107 тис. гривень на банківському рахунку. 

Також чиновниця має у власності автівку Toyota Camry 2018 року, придбану у тому ж році. Що ж до нерухомості, то у Ірини Верещук є дві земельні ділянки у Солошині загальною площею у 39 тис. 933 м2. Проживає вона, за даними з декларації, у орендованій квартирі у Києві. 

 Уродженець Львова Денис Шмигаль 

Сумарні доходи сім’ї Шмигалів становлять 8 млн 22 тис. гривень. З них зарплата прем’єр-міністра становить 900 тис. гривень, в той час як доходи дружини Катерини Шмигаль від підприємницької діяльності сягають 7 млн 94 тис. гривень. 

Серед активів сім’ї прем’єра зберігається 579 тис. гривень та 225 тис. доларів (8 млн 526 тис. гривень за курсом НБУ). 

Сам Денис Шмигаль автівки немає, проте є задеклароване авто, яке належить дружині – Land Rover Discovery Sport 2016 року, яку придбали у 2018 році за 831 тис. гривень. 

Мовлячи про нерухомість, особисто в чиновника, за даними, які він подав у декларації, наявна лише одна земельна ділянка у Хоросниці. Також у 2022 році дружина придбала гараж у Львові за 156 тис. гривень. Дві земельні ділянки, нежитлове приміщення та житловий будинок належать також Катерині Шмигаль. 

Ексміністр оборони, який родом зі Львова, Олексій Резніков

Доходи сім’ї Резнікових сягають 1 млн 554 тис. 944 гривні. Зарплата ексміністра оборони з них – 1 млн 262 тис. гривень. 

Сім’я Резнікових сумарно зберігає 14 млн 768 тис. гривень, зокрема 901 тис. гривень, 218 тис. 520 євро (9 млн 5 тис. гривень за курсом НБУ), 118 тис. доларів (4 млн 862 тис. гривень за курсом НБУ). Проте зазначимо, що найбільша стаття активів Олексія Резнікова, а саме 1 млн 100 тис. доларів, відмічена як кошти, позичені Штейнгауз Анастасії – доньці ексміністра оборони. 

Серед цінного рухомого майна сім’ї практично все належить самому ексміністру: 

  • два мисливських карабіни;

  • три годинники;

  • автомобіль Audi A8 2012, набутий 2016 року; 

  • автомобіль Volkswagen Amarok 2012 року, набутий у 2013 році; 

  • причеп Tiki-Treiler B-300P 2009 року, набутий у 2010 році;

  • автомобіль Porsche Boxster 2003 року, набутий у 2019 році;

  • автомобіль Mini Cooper Countryman 2011 року, набутий у 2018 році. Належить дружині.

Читайте також: Три нардепи зі Львівщини подали декларації. Хто та скільки заробив

Також зазначимо, що Олексій Резніков має цінні папери у ТзОВ «Live Earth ltd», головний офіс якого дислокується на Британських Віргінських островах. Їхня загальна вартість становить 1 млн 345 тис. гривень.

Окрім цього, ексміністр є власником семи земельних ділянок, шість з них у Кийлові, що на Київщині, а також квартири у Києві. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також розглянуло декларацію заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми, який задекларував понад 200 млн гривень готівкою.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!