Київ

Що задекларував мер Києва Віталій Кличко

601 0
Мер Кличко подав декларацію лише за 2021 рік.
Фото: Kyiv media

Фото: Kyiv media

Мер Києва Віталій Кличко 30 січня подав декларацію за 2021 рік. Tvoemisto.tv преглянуло декларацію та дізналося, які у нього доходи та активи. 

Доходи та активи мера Києва

Серед доходів Віталія Кличка за 2021 рік вказані лише його особисті 646 тис. гривень. З них 640 тис. гривень – заробітна плата з апарату виконавчого органу Київської міської ради. 

Щодо активів, то голова КМДА зберігає 757 тис. євро (31 млн 40 тис. гривень за курсом НБУ), 266 тис. доларів (10 млн 77 млн гривень), 86 тис. гривень, що сумарно становить 41 млн 203 тис. гривень

Окрім того, серед активів також вказані 7 млн 249 тис. євро та 249 тис. доларів, які Віталій Кличко позичив своєму брату Володимиру. 

Власність сім’ї Кличків 

Клички станом на 2021 рік володіли квартирою та будинком для відпочинку на 785 м2. А щодо цінного рухомого майна, то у сім’ї був антикварний камінний годинник із Франції 19 ст., два чоловічі наручні годинники ICW, три механічні годинники Frank Muller, два механічні годинники Mont Blanc, два годинники Van Cleef & Arpels, Bvlgari та Hublot. Окрім того, вони мають у власності музичний інструмент Yamaha (придбали за 960 тис. гривень) та ювелірні вироби від Bvlgari, Piaget та Tiffany. Коли та за яку вартість сім’я придбала усе цінне рухоме майно – у декларації не вказано. 

Транспорт сім'ї: 

  • мотоцикл Fine Custom Puncher 8.125-4 2009 року, придбаний у 2014 році за 600 тис. гривень, належить Віталію Кличку;

  • причіп Ironhorse Widebody 2013 року, придбаний того ж року за 192 тис. гривень, належить Віталію Кличку;

  • автомобіль Land Rover Discovery 2013 року, придбаний того ж року за 640 тис. гривень, належить дружині Наталії Єгоровій;

  • автомобіль Toyota Sequoia 2008 року, вартість становить 608 тис. гривень. Авто орендує Володимир Кличко у ТзОВ Світодень (займається наданням в оренду автомобілів і легкових автотранспортних засобів), а з 2021 року на безоплатній основі основі нею користується Віталій Кличко

  • Орендують також Toyota Sequoia 2013 року та Toyota Sequoia 2014 року. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv також отримало інформацію щодо помісячних заробітних плат голови КМДА Віталія Кличка та усіх його заступників. Детальніше за посиланням

Володимир Федорович

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!