Що зміниться із субсидіями та пільгами для львів'ян з 1 грудня

1624 0
Функції щодо виплат субсидій та пільг переходять до органів Пенсійного фонду.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

З 1 грудня функції щодо виплат житлових субсидій та пільг перейдуть до органів Пенсійного фонду. Установа призначатиме житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Джерело: Пресслужба Львівської ОВА

З 1 жовтня Пенсійний фонд України вже здійснює фінансування нарахованих управліннями соціального захисту житлових субсидій та пільг. А з 1 грудня буде також приймати заяви, документи, призначати і перераховувати житлові субсидії та пільги. В жовтні Пенсійний фонд профінансував жителям Львівщини субсидій на 15 млн грн. та пільг на 22 млн грн. В листопаді, у зв’язку з початком опалювального сезону,  фінансування склало 82,6 млн грн. на субсидії 42,2 млн грн. пільг.

Що зміниться з 1 грудня:

  • Подавання документів (документи можна подати через всі зазначені структури, незалежно від місця проживання/реєстрації особи, а також через органи Пенсійного фонду України, через вебпортал ПФУ і через мобільний додаток Фонду);
  • Призначення виплат (виплати призначатимуть органи Пенсійного фонду);
  • Зберігання справ (по субсидіях і пільгах формуватимуть електронні справи (по пенсіях такі справи формують ще з 2018 року) і архівних паперових справ не буде);
  • Фінансування виплат (головні управління Фонду з 1 грудня прийматимуть документи,  призначатимуть виплати субсидій та пільг і здійснюватимуть функції по стягненню переплат);

 

Щодо самих виплат, то зміни не передбачаються. Кошти, як і раніше, виплачуватимуть на банківські рахунки споживачів і готівкою через відділення Укрпошти.

Нагадаємо, що середній розмір субсидії на опалювальний сезон складе близько 1800 грн на місяць, її від держави отримають близько 2,5 млн українців.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!