Щоб заїхати у центр Львова доведеться платити

5498 0
Виконавчий комітет ЛМР вніс зміни до рішення «Про затвердження Положення про порядок регламентованого в'їзду транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини м. Львова, обмеженої просп. Свободи, пл. Торговою, пл. Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою, пл. А. Міцкевича». Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: goodrest.com.ua

фото: goodrest.com.ua

Відтак, транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо мають право безоплатного в'їзду у пішохідну зону з 06:00 години до 08:00 години, а з 08:00 до 11:00 год. в'їзд у пішохідну зону буде платний. Також для в’їзду необхідно попередньо сплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» плати за обслуговування болардів. Перебувати у межах пішохідної зони впродовж не більше однієї години з часу в'їзду.

Як пояснила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, рішення врегулює перебування автотранспорту в пішохідній частині міста. «Це стосується прилеглих до пл.Ринок вулиць. Будуть скасовані всі перепустки, які видавалися Галицькою районною адміністрацією для фізичних осіб, для мешканців, для суб’єктів господарювання. Нові перепустки буде видавати ЛКП «Муніципальна дружина». Наступний крок – тільки до 8:00 год. ранку буде безоплатний в’їзд автотранспорту в центральну частину міста. З 8:00 год. до 11:00 год. за перебування автотранспорту буде зніматися плата. Дозвіл видаватиметься виключно на 1 год. В разі порушення, якщо автомобіль заїхав і через годину не виїхав, ми будемо фіксувати це як порушення, видавати попередження і в наступного разу не впускатимемо його через болард в центральну частину міста. Це все робиться для того, аби навести порядок. Адже зараз, коли опущений болард, автомобілі заїжджають у центральну частину міста  і можуть тут стояти цілий день. Також «Муніципальна дружина» буде штрафувати власників автомобілів, які будуть себе не коректно вести.

Перепустки видаватимуть виключно мешканцям, які мають право на автомобіль, а не по дорученнях, як це є зараз. Зараз таких автомобілів по дорученнях є понад 900 одиниць», – розповіла Ірина Кулинич.

Також керівник департаменту додала, що фіксована плата за перепустку ще не встановлена, але, попередньо, її вартість буде в межах 40 грн. Рішення набере чинності з 1 липня цього року.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!