Андрій Садовий прокоментував заяву САП про можливі 50 млн гривень застави для нього

2719 0
Міський голова Львова каже, що таких грошей не має.
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Міський голова Львова Андрій Садовий учора, 21 листопада, заявив, що не має 50 млн грн для сплати застави, яку йому може призначити суд за клопотанням САП. Про це міський голова Львова сказав в ефірі Zaxid.net.

Андрій Садовий зазначив, що всі його статки вказані в декларації і такої великої суми у нього немає.

«Є будинок, є машина. Можливо, треба буде щось продати», – сказав міський голова Львова.

Він додав, що у разі необхідності також звернеться до людей.

Нагадаємо, учора, 21 листопада, прокуратура вручила Андрієві Садовому підозру у зловживанні владою під час продажу землі з аукціону під індустріальний парк у Рясному. За версією САП, земельні ділянки розташовані на території Рясне-Руської сільської ради. У 2015 році до прокуратури звернулись 60 мешканців із заявами про незаконне відчуження належної їм землі.

Читайте також: «Зараз не йду, наступного року – подумаю». Хто може стати новим мером Львова

Під час розслідування правоохоронці встановили, що понад 23,49 га земель продали за договором купівлі-продажу  без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості. Також з’ясувалося, що продана земельна ділянка не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення. За інформацією прокуратури, збитки становлять 93,5 млн грн.

Наразі посадовцям інкримінували вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто організація та зловживання владою або службовим становищем.

Натомість Андрій Садовий каже, що місто продало землю за 54 млн грн із аукціону, а прокуратура із 2016 року блокує будівництво індустріального парку.

Додамо, що дружина міського голови Львова – Катерина Кіт-Садова – є власницею майже 80% акцій медіахолдингу ТРК «Люкс», куди, окрім однойменного радіо, входять телеканал «24», сайт новин «24» та Zaxid.net, а також спортивний сайт «Футбол 24». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!