Щодо намісника Києво-Печерської Лаври Павла відкрили досудове розслідування

741 0
Під час Різдвяної промови митрополит Павло дозволив собі слова, які сіють розбрат серед вірян.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

За зверненням народного депутата Ярослава Юрчишина Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо митрополита УПЦ МП, намісника Києво-Печерської лаври Павла.

Читайте також: на водопровідних об’єктах столиці освятили воду

За словами Юрчишина, митрополит Павло Лебідь, добре знаний у народі як «Паша Мерседес», під час Різдвяної промови дозволив собі наступне:

«Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник це Філарет, самосвят – Епіфаній. Мені кажуть пом'янути Епіфанія. Кого – сущого біса? Розкольника? Вся «мерзенність» розпочалася з Філарета. Сьогодні «владні Іроди» відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом об'єднання вони почали «гоніння» на Церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського . Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них не війна. Головне – знищити святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа»— йдеться у звернені депутата.

Юрчишин також опублікував відповідний документ.

У відповіді Юрчишину від заступника генерального прокурора Олексія Симоненка зазначено, що за результатами звернення нардепа до ЄРДР "внесли відомості щодо виголошення священником УПЦ (МП) висловлювань, які спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті у країні між віруючими УПЦ (МП) та ПЦУ шляхом приниження ПЦУ порівняно з УПЦ (МП), пропаганди винятковості УПЦ (МП)" і вживання щодо ПЦУ та її священників образ. Це є ознаками правопорушення за ч.2 ст. 161 КК України.

Нагадаємо, ПЦУ сьогодні вдруге провела службу в храмі Києво-Печерської Лаври.

Ігор Ющенко

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!