Шевченківський гай пропонує нову екскурсію про фольклор і рослини

2434 0
Музей народної архітектури і побуту у Львові організовує нову екскурсію, під назвою «Рослини у фольклорі України». Проводитиме її екскурсовод музею Оксана Омельчук.
Фото: sunny7.ua

Фото: sunny7.ua

«Спостережливість і народна мудрість заклали основу вживання рослин в лікуванні людини спочатку з місцевої флори, а в процесі суспільного розвитку і налагодження торгівельних стосунків – практично зі всієї земної кулі. Флора України нараховує майже 5000 видів: деякі з цих рослин «уживаються» поруч з людиною вже тисячі років, інші ж з’явилися на наших теренах відносно нещодавно, проте вже встигли увійти у фольклор, лікарські збори та рецепти. Через віки пронесли українці любов до зеленого зела, що дарувало волокна на одяг, їжу, дрова, дім, лікувало та оберігало. Врешті-решт, деякі з рослин навіть стали святинями свого народу. Їхні образи використовувалися в обрядах і звичаях, в пісенній народній творчості», – розповідають організатори екскурсії, інформує прес-служба Львівської міськради.

Відтак, працівники Музею запрошують усіх охочих прийти на екскурсію та дізнатись щось нове про флору у фольклорі нашої країни. Вартість однієї екскурсії – 50 грн для дорослих і 20 для дітей. Замовлення відбувається для групи, що налічує до 20 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!