Київ

«Школа спорту» Київради замовила ремонт приміщення за завищеними цінами, — ЗМІ

552 0
На деякі будматеріали ціни завищені майже вдвічі
Фото: Школа Спорту

Фото: Школа Спорту

Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Школа спорту» Київради замовила ремонт приміщень за цінами на будматеріали, що значно перевищують ринкові. Про це повідомляють «Наші Гроші»

За результатами тендеру ремонт проводитиме ТОВ «Будівельне підприємство «Буд-граніт» за 16,7 млн грн.

Зазначається, що до вересня 2024 року у підвалі та на першому поверсі по провулку Ігоря Качуровського, 1 в Дарницькому районі Києва відремонтують вентиляцію, опалення, водопровід, каналізацію та встановлять вантажний ліфт на дві зупинки.

У підсумковій відомості ресурсів врахували екструдований пінополістирол Penoboard XPS товщиною 100 мм по 9468 грн/куб. м (тут і далі ціни з ПДВ). Магазин “Eximbud” продає його по 4360 грн/куб. м, а магазин “Budmat” – по 4800 грн/куб. м, що вдвічі дешевше.

Суміш бетонну готову важку В15 (тобто С12/15) врахували по 4 641 грн/куб. м. Нині столична група “Ковальська” пропонує різновиди бетону В15 по 2 508-3 015 грн/куб. м, що принаймні на 35% дешевше.

Готовий кладковий цементний розчин М100 врахували по 5 040 грн/куб. м. “Ковальська” пропонує його по 2 805-3 045 грн/куб. м, що на 39% дешевше.

Кабель ВВГнг-LS врахували по 87 грн/м. Крупний постачальник “Укрпровід” у своєму грудневому прайс-листі пропонує його по 38,6 грн/м, що вдвічі дешевше.

Журналісти повідомляють, що фірма отримала підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них треба було надати аналогічний договір на будівництво, реконструкцію, капітальний або поточний ремонт приміщення (будівлі). Причому це мав бути соціальний об’єкт (навчальний, медичний або спортивний заклад). Крім того, аналогічний договір мав бути укладений тільки із замовником у розумінні закону “Про публічні закупівлі”. Тобто, якщо фірма ремонтувала приватну школу чи недержавний медичний центр, то не змогла би взяти участь в торгах.

Аналогічна вимога оскаржувалась в АМКУ по іншій закупівлі, і колегія зобов’язала КП “Інженерний центр” Київради змінити тендерну документацію. Вимога щодо аналогічного договору із “замовником у розумінні Закону” є дискримінаційною, бо суперечить такому принципу здійснення закупівель як недискримінація учасників і обмежує коло учасників.

Послуги з розрахунку очікуваної вартості ремонтних робіт Школа спорту замовляла ФОПу Березовський Олег Вікторович. Мінекономіки затвердило примірну методику визначення очікуваної вартості, яка застосовується для визначення замовником очікуваної вартості предмета закупівлі товарів, робіт та послуг, закупівля яких здійснюється відповідно до положень Закону України “Про публічні закупівлі”. Якщо замовник завищив очікувану вартість, то такі дії можуть кваліфікувати як службову недбалість, яка є кримінальним правопорушенням відповідно до статті 367 Кримінального кодексу України.

За даними Youcontrol, компанія ТОВ "Будівельне підприємство "Буд-Граніт"(*), зареєстрована лише наприкінці січня 2019 року. Підприємство, яке вказало основним своїм видом діяльності на будівництво житлових та нежитлових будівель, має статутний фонд 500 гривень. Щоправда, фірма вже встигла отримати ліцензію на діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури. На підприємстві працевлаштовано 4 особи (без урахування директора), усі вони – інженери. Засновниками та бенефіціарами вважаються Сергій Гоголь та Федір Федько. Обидва вони також засновники та директори кількох підприємств та громадських організацій. Так, Федір Федько – один із засновників ГО “Ветеранів та інвалідів АТО”, ГО “Слава ПС”, “Слава ракетникам”, ГО “Ветеранський рух України”. Федько – демобілізований учасник АТО. Сергій Гоголь співзасновник та керівник ТОВ “Пінгвін-К”, директор ТОВ “РС “Девелопмент груп”.

Директором та уповноваженою особою “Школи спорту” є Олександр П’ятишкін.

У вересні 2023 року поліція повідомляла про викриття механізму заволодіння державними коштами за ч. 5 ст. 191 ККУ “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” в особливо великих розмірах або організованою групою. Зі столичного бюджету були виділені кошти на капремонт і реставрацію приміщення Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи по провулку Качуровського. За даними слідства, виконуючий обов’язки директора столичної Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ) вніс недостовірні відомості щодо завищення вартості та обсягу виконаних робіт з капітального ремонту приміщень. Відтак поліція вважає, що фігуранти могли привласнити 1 млн грн державних коштів, які в подальшому розподілили між собою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!