Політична реклама

Школярі Львова повинні проходити медогляд хоча б раз на рік

1514 0
Управління охорони здоров’я Львівської міської ради інформує про порядок проходження обов’язкових щорічних профілактичних медичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Дітей шкільного віку повинні проходити обов‘язковий медичний профілактичний оглядів на базі закладів охорони здоров’я, у присутності батьків або інших законних представників дітей  упродовж календарного року.

Наказ МОЗ вимагає, щоб батьки були присутні при медогляді. Якщо дітям 14-16 років, то принаймні потрібно навчити дитину, щоб вона доповіла про результати обстеження, щоб батьки подивилися на записи. Дитина може не усвідомлювати свого хворобливого стану, може ігнорувати, може не розуміти.

Батьки залучаються для того, щоб одразу дати їм рекомендації і вони почали працювати зі здоров’ям своєї дитини, - наголошує начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

За результатами обов’язкового медичного профілактичного огляду лікарем педіатром (лікарем загальної практики-сімейної медицини) лікувально-профілактичного закладу за місцем спостереження учня видається батькам або іншим законним представникам «Довідка  учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (форма 086-1/о), яка подається до загальноосвітнього навчального закладу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!