Шольц заявив, що на Україну напав путін, а росіяни не винні

6011 0
Стефанчук розкритикував слова канцлера, сказавши, щоб той себе не обманював.
Олаф Шольц

Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про неприпустимість образ вихідців з Росії, тому що війна РФ проти України – це «війна Путіна», і він один відповідає за неї. Про це Шольц написав у Twitter.

«Цілком неприпустимо, коли вихідців з Росії ображають або фізично нападають. Тому що це війна Путіна. Він один несе відповідальність за це», – написав канцлер.

Згодом Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розкритикував слова Шольца, заявивши, що аргумент «я просто виконував наказ» не пройде. 

«Пане канцлер Олаф Шольц, Ви справді вважаєте, що один Путін вбиває наших дітей, руйнує наші міста, нищить нашу країну? А росіяни ні до чого? Вони просто підтримують його політику? А російські військові ні до чого? Вони просто виконують його наказ?

Не обманюйте себе. Просто хочу нагадати, що під час Нюрнберзького процесу нікому не вдалось отримати виправдовувальний вирок із аргументом «я просто виконував наказ»», – написав Стефанчук. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!