Штрафи за порушення комендантської години: Рада ухвалила законопроєкт у першому читанні

5226 0
Суми штрафів у документі фігурують від 8,5 тис грн до 340 тис грн.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні невдовзі можуть ввести штрафи за порушення комендантської години. Депутати підтримали у першому читанні відповідний законопроєкт. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Мовиться про законопроєкт № 10195 про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. Він передбачає штрафи як для громадян, так і для бізнесу.

Якшо закон приймуть, штрафи для громадян становитимуть від 8 500 до 17 000 гривень. У разі повторного порушення сума збільшиться удвічі. Для бізнесу штрафи покарання буде дорожчим: у розмірі від 51 до 102 тисяч гривень. Якщо порушення зафіксують повторно протягом року, штраф буде від 170 до 340 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові та області вводять комендантську годину. Що треба знати

Додамо, Львівська обласна військова адміністрація видала близько 46 тисяч перепусток, що дозволяють пересуватися під час комендантської години.

Наприкінці жовтня у області почали діяти перепустки нового взірця. Станом на сьогодні їх отримали майже 8500 осіб. Повністю замінити старі взірці на нові планують до 1 січня 2024 року.

Нагадаємо, зараз комендантська година на Львівщині триває з 00:00 до 05:00.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!